A kata törvény parlamenti szavazásáig lezárva tartják a tüntetők a Margit hidat

A törvényről elvileg fél kettőkor szavaznak.

Frissítés

Közben az Erzsébet híd két belső sávját is lezárták a tüntetők, így lassítják a forgalmat. Míg a Margit híd lezárása spontán volt, az Erzsébet hídi demonstrációt bejelentették a rendőrségnek.


"Itt maradunk!" - skandálja a mintegy ezer fős tömeg a Margit hídnál. A hidat 11 óra környékén zárták le, a helyszínre rendőrök érkeztek, de a tüntetők nem tágítanak.

A Momentum a Facebookon arra biztatja a tüntetőket, hogy a katatörvény szavazásáig ne adják fel a blokádot. A szavazás várhatóan fél kettőkor lesz a parlamentben.

Forrás: 1.kerulet.ittlakunk.hu

A rendőrség közben elterelte a forgalmat a Margit híd mindkét oldalán, a tüntetőket arra próbálják rávenni, hogy menjenek fel a járdára.

A tüntetést A Kossuth téren tüntettek a kata módosítása ellen, majd lezárták a Margit hidat July 12. 11:05 spontán szervezték a Facebookon, miután tegnap kiderült, hogy drasztikus módon át akarják alakítani Szeptembertől nagy változás jöhet a katásoknál July 11. 13:45 az egyszerűsített adó, a kata rendszerét. A lépés olyan sürgős a kormánynak, hogy a tegnap bejelentett változtatásokról már ma délután szavaz az országgyűlés, mindenféle egyeztetés és hatásvizsgálat nélkül.

Forrás: Facebook / Szerecsei Ferenc

A Kossuth téri demonstrációt kedd délelőtt tízre hirdették meg, az eseményen 3 ezer 200 ember jelezte a részvételét. A tüntetésen nincs felszólaló, nincs meghirdetett program, néhány transzparenst azért látni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra