Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egy kecses kócsag fészkelte be magát Pápára

A ritka vendég láthatóan nagyon jól érzi magát a városban.

Pápai olvasónknak, Lampért Gábornak sikerült nemrég néhány fotót készítenie egy kecses kócsagról . Mint írta, Dunántúl Athénjaként is emlegetett városban és környékén is felfigyeltek a helyiek erre a különlegesnek számító értékes madárra.

Lampért Gábor

„Régies nevén nemes kócsag , a kerti tavakból is lopkodja a halakat. Jellegzetes sárga csőr, S-alakú nyak, fehér tollazat és hosszú szürke lábak jellemzik a védett madarat. A madárnak párja is van” – mesélte.

Lampért Gábor

A gémfélét egyszer Pápa keleti határának szélén, az Edvy-Malom mellett folyó Bakony-ér medrénél tudta megörökíteni, máskor a kertváros részen, az olvadó hóban a patak partján.

Lampért Gábor

Ezen a tájékon ritka látvány a kócsag, de már egy ideje úgy tűnik, hogy igencsak jól érzi magát Pápán.

Lampért Gábor
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra