Facebook-posztban állt ki a kegyelmi botrányban érintett K. Endre mellett a szombathelyi fideszes képviselő

Horváth Gábor több mint tucatnyi kommentben relativizálta a gyermekbántalmazó főnökét mosdató igazgatóhelyettest.

"Kommentár nélkül" megjegyzéssel posztolt ki egy újságcikket a Facebookon egy nappal Novák Katalin köztársasági elnök lemondása Lemondott Novák Katalin February 10. 17:36 után Horváth Gábor, a Fidesz szombathelyi városi képviselője.

Az újságcikk K. Endre levelét közölte, ő az az igazgatóhelyettes, aki a bicskei gyermekotthonban megpróbálta eltussolni az igazgató gyermekbántalmazási ügyét, és ezért lecsukták. Tavaly Ferenc pápa látogatása kapcsán kapott kegyelmet Novák Katalin köztársasági elnöktől, ami idén februárban derült ki a egy 444.hu-nak küldött olvasói levél alapján.

A kirobbant botrány hatására nemcsak Novák Katalin mondott le, hanem távozott a közéletből Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter is.

A kiposztolt újságcikkben idézett levélben K. Endre azt állította, hogy ártatlan, és "meghurcolása" tönkretette az életét. A posztra érkezett kommentek viszont tükrözték a közhangulatot: egy felmérés szerint a magyar állampolgárok 90 százaléka felháborodott azon, hogy K. Endre kegyelmet kapott.

Vigyorgó szmájli arra, hogy a bántalmazás miatt egy fiatal öngyilkos lett

A poszt alatt több mint egy hétig tartott a vita, a képviselő kapott hideget-meleget, de aktívan részt vett a kommentháborúban. Megerősítésként K. Endre leveléből is kiposztolt egy részt:

"Azóta az életem a meghurcoltatásról szól, és úgy néz ki, a megpróbáltatásaim még közel sem értek véget. Ráadásul jelen pillanatban rajtam keresztül az ország köztiszteletben álló közjogi személyét is rágalmazni próbálják hazugságözönnel árasztva el az országot."

Egy komment az írta, hogy (az ügyben) "Nem a K. Endre vagy Novák Katalin az áldozat, hanem a gyerekek, akiket abuzálni lehet a súlyos rendszerhibák miatt, miközben állítólag nemváltó ovisok vannak az óvodákban, és a megyés püspökünk meg felszólítja a papokat, hogy ne àldják meg a melegeket...Öngyilkos lett egy fiatal, kedves Gábor, többen meg lelkileg haltak meg! A FIDESZ meg 2 nő szoknyája mögé bújt!"

A vita színvonalát jelzi, hogy erre a kommentre hárman is - köztük Horváth Gábor - röhögő szmájlival reagált. A képviselő válaszolt is, így: "Jogszolgáltatás van és nem igazságszolgáltatás. Vajon Gyurcsány Ferenc miért nem mondott le és vonult vissza a politikától 2006-ban? Novák Katalin megtette, ezzel mindenképpen példát mutatott."

Utasításra írták alá a kegyelmi határozatot?

Közben eltűnt a netről a Horváth Gábor által elsőként kiposztolt cikk, de neki annyira fontos volt, hogy keresett egy még elérhető forrást, és másodszorra azt posztolta ki. Egy válaszában arra utalt, hogy "Nováknak és Vargának sem volt kellő ismerete az ügyről, csak aláírták". És, hogy "lehet, hogy utasításra" írták alá a kegyelmi határozatot.

Horváth Gábor eredetileg azt írta, hogy kommentár nélkül posztolt, de aztán 17 hozzászólást írt a bejegyzéshez.

Megkérdeztük a Fidesz országos központját, egyetértenek-e képviselőjük azon véleményével, mely szerint lehetséges, hogy Novák és Varga a kegyelmi papírokat utasításra írták alá. Választ eddig nem kaptunk, ahogyan arra a kérdésünkre sem, hogy képviselőjük véleménye egyezik-e a párt álláspontjával.

Amennyiben választ kapunk kérdéseinkre, az ügyre visszatérünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet