Megmutatjuk, mennyit változott negyven év alatt a szombathelyi aluljáró

Az persze megítélés kérdése, hogy ez a változás nagy vagy csekély.

„Tudta, hogy idén negyven éve adták át a szombathelyi gyalogos aluljárót?” – tettük fel a kérdést néhány nappal ezelőtt megjelent Tudta, hogy idén negyven éve adták át a szombathelyi gyalogos aluljárót? February 18. 06:56 cikkünk címében.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Írásunkban kitértünk arra is, hogy az aluljáró látványa az elmúlt négy évtized alatt nem sokat változott, így továbbra is megcsodálhatjuk az egykori telefonfülkék helyét, valamint az ősinek tűnő (legalábbis egy fiatal számára) feliratokat.

Cikkünkhöz többen is hozzászóltak, sokan azt írták, szerintük nem ugyanúgy néz ki az átjáró, mint az átadáskor.

Hogy szemléltessük az elmúlt negyven év változásait, előtte-utána képen mutatjuk, hogy nézett ki az aluljáró az átadáskor, illetve, hogy néz ki most.

(A képeken a csúszka mozgatásával tudja változtatni a nézőpontot.)

BDK archívum / Mészáros D. Zsolt
BDK archívum / Mészáros D. Zsolt

Ekkora tehát a változás.

Ami biztos: mostanában nem újítják fel az aluljárót, úgyhogy egyelőre maradnak a múlt fentebb említett emlékei is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Galéria