Megépül-e a magánkórház a volt cipőgyár területén Szombathelyen?

A cég nem adta fel az itteni terveit, prioritási listájuk első helyein viszont más beruházások szerepelnek.

Nagyjából két éve, 2021 nyarán írtunk Magánkórház nyílik jövőre Szombathelyen 2021. June 02. 08:23 arról, hogy a volt szombathelyi cipőgyár területén egy magánkórház épülne. A cég akkori tervei szerint az új létesítményt 2022 első felében adták volna át, a kivitelezési munkák viszont azóta sem kezdődtek el.

„Hátrébb sorolódott a szombathelyi projekt”

Kerestük a magánkórház tulajdonosát, a Tritonlife csoportot, akik válaszukban közölték: fontosnak tartják a régiót, a prioritási listájukon azonban más projektek szerepelnek.

Az új magánkórház látványtervei
Tritonlife

„A most épülő budapesti központi laborunk, a napokban átadott veszprémi nagydiagnosztikai központunk, a heteken belül átadásra kerülő miskolci magánkórházunk, a most nyílt budapesti emelt szintű újszülött intenzív osztályunk, illetve a nagy igényre való tekintettel a 3. budapesti magánkórházunk építése és nyitása sajnos elvonta az erőforrásainkat, így kicsit hátrébb sorolódott a szombathelyi projekt” – tették hozzá.

Válaszukban közölték, a magánkórház tervei elkészültek, a kivitelezés viszont – a fent említett okok miatt – nem kezdődött el.

Idén eldől, mikor nyit meg a kórház

Arra a kérdésünkre, hogy terveik szerint mikor nyit meg az új kórház, a cég csak annyit írt,

„Erre az év második felében tudunk pontosabb választ adni.”

Így jelenleg csak az tűnik biztosnak, hogy 2022 után 2023-ban sem épül szombathelyi magánkórház az egykori cipőgyár helyén. Itt néhány nappal ezelőtt egy újabb ipari épületet bontottak el Lebontottak egy újabb gyárrészt a volt szombathelyi cipőgyár területén 2023. March 01. 18:59 , ami lényegesen hozzájárult a Perint-part látványához a Sorok utca felől.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság