„Kertész leszek...” – szavalták faültetés közben a Weöres Sándor Színház színészei

Az 1000 fa program részeként most a színház körül lesz frissebb a levegő és nagyobb az árnyék.

Bokrok mellett, fák alatt gyülekeztünk, bújva a tűző nap elől így hétfőn délelőtt. A színház mellett már nagy gödrök várták az új facsemetéket. Többek közt Szabó Tibor, a színház igazgatója is szólt néhány szót a fák elültetése előtt, mert mindenképpen szerette volna elmondani, hogy a színház számára is fontos az újrahasznosítás, a zöld gondolkodást. Sok minden van, amit még nem tudtak teljeskörűen megvalósítani, ilyen például a szelektív hulladékgyűjtés, de idővel biztosan erre is sor kerül.

Faültetés a Weöres Sándor Színháznál
lutorkatalin

A Falco Zrt. már nem először működik együtt a Weöres Sándor Színházzal, az ő támogatásukkal valósult meg például a Holdbeli Csónakos díjátadó is. Most ez a kapcsolat a mai nappal a szó szoros értelmében gyökeret verhet - hangsúlyozta ki a humoros metaforát Kovács Tamás, a Falco Zrt. marketing managere.

Faültetés a Weöres Sándor Színháznál
lutorkatalin

Ők egyébként azt is vállalták, hogy a színházból elszállítják azokat a hulladékokat, melyeket ők nem tudnak már felhasználni, és újrahasznosítják azokat. A Falco 100 fa elültetését vállalta az 1000 fa programban, és gondosan ügyelnek arra, hogy jó helyet válasszanak mindegyiknek.

Faültetés a Weöres Sándor Színháznál
lutorkatalin

Bár csak az ásók és lapátok suhogása hallatszott, azért a színészek és Horváth Soma alpolgármester is felemlegette, hogy most kellene elszavalni József Attilától, hogy „kertész leszek, fát nevelek...”, különös tekintettel a vers borús, ámde mostanában igencsak aktuális zárlatára: „ha már elpusztul a világ, legyen a sírjára virág.”

Faültetés a Weöres Sándor Színháznál
lutorkatalin

Most a színészek, a Prenor Kft., a Falco és a város közreműködésével hat új facsemete kerülhetett a színház közvetlen környezetébe. A fákat a város főkertészének segítségével választották ki, így többek közt korai juhar és japán cseresznyefa is fogja díszíteni a területet.

Faültetés a Weöres Sándor Színháznál
Még több képért kattints!
lutorkatalin
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra