Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Később a kutyákat és a macskákat is be kell oltani a koronavírus ellen

A vírus továbbfejlődhet az állatokban, ami újabb problémákhoz vezethet.

A kutatók szerint lehetséges, hogy később a kutyák és a macskák koronavírus elleni oltása is szükségessé válhat a járvány terjedésének megakadályozásában - írja a New York Post .

A tudósok arra figyelmeztetnek, hogy a vírus továbbfejlődhet az állatokban, ami újabb problémákhoz vezethet. A New York Post a cikkében arról ír, hogy ennek kapcsán brit és amerikai egyetemek kutatói figyelmeztetnek.

A szakemberek szerint nem elképzelhetetlen, hogy egyes háziasított állatfajok megkapják az oltást, és az szükséges lehet a fertőzés terjedésének megfékezéséhez. Egyelőre nem ismertek olyan esetek, amikor az ember a házi kedvencétől kapta volna el a koronavírust, de Cock van Oosterhout, a norwichi UEA evolúciós genetikájának professzora úgy fogalmazott, hogy minden eshetőségre fel kell készülnünk.

A szakember hozzátette, ennek a kockázatnak a csökkentése érdekében igenis van értelme, hogy olyan vakcinát fejlesszenek ki, amik háziállatokra alkalmasak. A professzor szerint az emberi társadalomnak fel kell készülnie, ha a koronavírusról van szó.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra