Két cég is feltette a kezét, hogy 660 millió forintért megvenné a volt szombathelyi huszárlaktanya hátsó részét

Jöhet a licit.

A Gazdasági és a jogi bizottság december 5-én tárgyalja majd azt a dokumentumot, amely arról tájékoztatja a bizottság tagjait, hogy

A pályázati felhívásra az előírt határidőben, 2022. november 28-án 12.00 óráig 2 db pályázati ajánlat érkezett: a KOZMA Épületgépészeti kivitelező és Szolgáltató Kft.-től (8900 Zalaegerszeg, Virágzó mező u. 2/B.) és a VASI INTER-OPUS Kft.-től (9700 Szombathely, Söptei út 75.).

A pályázat tétje pedig a volt szombathelyi huszárlaktanya hátsó része, amelyet az októberi közgyűlésen hirdetett meg 660 millióért eladó a volt szombathelyi huszárlaktanya nagy része 2022. October 26. 18:56 a városvezetés 660 millió forintért.

A pályázónak vállalnia kell, hogy az épületeket a szerződéskötéstől számított 90 napon belül elbontja, 12 hónapon belül kialakítja a telkeket, ezekből a közúthoz szükséges ingatlanokat ingyen átadja az önkormányzatnak. Az önkormányzat a vételárból félretett 160 millió forintból finanszírozza a közút megépítését.

Laktanya 2022
A kerítésen kívülről így néz ki a hátsó rész. Kattintson a többi képért!
Pataki Gergely

Ahogy sejteni lehetett, a pályázat kiírása jókora politikai csatát 800 millió vagy több? – A szombathelyi ingatlaneladási pályázatból kizárt cég nem ért egyet a közgyűlési előterjesztéssel 2021. September 28. 15:10 hozott magával. A fideszes képviselők szerint egy 10 hektáros területet ennyi pénzért nem lenne szabad eladni, és „ingatlanmutyi”-t sejtenek a háttérben, miközben a városvezetés egyrészt azt hangsúlyozza, hogy az érték reális, a pénzre pedig szükség van, másrészt ez csak a kiinduló ár, licittel ennél többet lehet kapni érte.

Az eladásra kijelölt terület kékkel
Forrás: szombathely.hu

Nemsokára sok mindenre választ kapunk.

A bizottság elé került dokumentumból annyi kiderül, hogy formailag mindkét ajánlat rendben van, érvényességükről a Gazdasági és Jogi Bizottság legkésőbb 2022. december 31-ig dönt.

Kik a pályázók?

Ha valakinek ismerősen cseng a VASI INTER-OPUS Kft. neve, az nem véletlen. Ezt a céget zárták ki 800 millió vagy több? – A szombathelyi ingatlaneladási pályázatból kizárt cég nem ért egyet a közgyűlési előterjesztéssel 2021. September 28. 15:10 Szombathelyen abból a licitból, ami a 800 milliós ingatlancsomagért folyt volna. Most szépíthetnek.

A KOZMA Épületgépészeti kivitelező és Szolgáltató Kft. tavalyi árbevétele 5,2 milliárd forint volt, és ebből 600 milliós adózás előtti eredményt értek el. A cég az Opten szerint 41 főt foglalkoztat, és ők sem ismeretlenek a térségben: Zala és Vas megye számos beruházásán dolgoztak .

Az egykori szombathelyi huszárlaktanya kálváriájáról és értékesítési nehézségeiről számtalanszor írtunk már, utoljára néhány héttel ezelőtt Mennyit érhet a volt szombathelyi huszárlaktanya? Összeugrott miatta a Fidesz és a városvezetés 2022. November 15. 19:30 , éppen a pályázat miatt.

A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság