Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Két szombathelyi fiatal is rangos irodalmi ösztöndíjat nyert

A friss Móricz-ösztöndíjas Székely Zoárd és Horváth Florencia is oszlopos tagja a Savaria Slam Poetrynek.

Idén is kihirdették a Móricz- és Örkény-ösztöndíjak nyerteseit, ezúttal pedig helyi vonatkozása is van a Művelődésügyi Minisztérium által 1973-ban alapított ösztöndíjnak.

A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) honlapján szereplő dokumnetum szerint egy éves alkotótervet kellett leadniuk a pályázóknak, melyből nem kevesebb, mint 125 lett érvényes. Ezeket a pályamunkákat először 30-ra szűkítették, majd a kuratórium kiválasztott közülük 13-mat.

Így kapott Móricz-ösztöndíjat két szombathelyi fiatal is, Székely Zoárd és Horváth Florencia . Mindketten oszlopos tagja a Savaria Slam Poetrynek, mellette pedig helyi lapoknál dolgoznak újságíróként.

Zoárddal, és a Slam Poetry csapatával készült podcastunkat itt hallgattatják meg!
Zoárd és Florencia a tavaly nyári szombathelyi slamen.
Nagy Zoli

A Móricz Zsigmond-irodalmi ösztöndíj célja egyébként, hogy tehetséges fiatal írókat és irodalmárokat támogasson és segítsen abban, hogy beindítsák a karrierjüket. Egy évig ugyanis havonta bruttó 200 ezer forintos támogatást kapnak.

Pályázat benyújtására egyébként jogosult minden olyan 1981. január 1-je után született író, irodalmár, aki „már publikált színvonalas szakmai orgánumokban, és a megpályázott ösztöndíj folyósításának időtartama alatt nem részesül központi költségvetési forrásból finanszírozott alkotói támogatásban”.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra