Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi női kézilabda miatt zuhant időspirálba Ungár Péter, Hende Csaba és Kocsis Máté

Hevesen vitáznak azon, hogy miért nem engedik be az SZKKA-t a sportkomplexumba. Pedig de.

Éveken keresztül ment a vita arról, hogy miért kell Szombathelynek két női kézilabdacsapat. Ugyanis egy időben egy sem volt, aztán az egyetem segítségével elindult az SZKKA, majd a HVSE is indított egy női kézilabda szakosztályt.

Az SZKKA szép sikereket ért el, tavaly feljutottak az első osztályba, ami Európa egyik legerősebb bajnoksága. A HVSE kézilabdásai gyengébben szerepeltek, majd idén júniusban bejelentették Megszűnt a Haladás VSE női kézilabda csapata 2020. June 12. 17:47 , hogy nem indítanak csapatot a bajnokságban.

szombathely.hu/Bonyhádin Zoltán

A háttérben, természetesen politika is volt, az SZKKA nem volt az előző városvezetés kedvence, a fideszes városvezetés és Hende Csaba a HVSE csapatát támogatta. Hende Csaba új párja, Szajlai Mónika még elnökségi tag is lett Addig masszírozta Hende Csaba mellkasát, míg elnökségi tag nem lett a Vas Megyei Kézilabda Szövetségben 2016. April 12. 19:37 a Vas Megyei Kézilabda Szövetségben.

Az SZKKA-t az új sportkomplexumba sem engedték be, így kénytelenek voltak Még mindig Répcelakon edz a szombathelyi kézilabdacsapat 2019. December 06. 10:35 Répcelakon edzeni és játszani. Aláírásgyűjtést is indítottak Még mindig Répcelakon edz a szombathelyi kézilabdacsapat 2019. December 06. 10:35 , majd tavaly, még a választások előtt Nemény András, akkori polgármester-jelölt megígérte, hogy visszahozzák az SZKKA-t Szombathelyre.

A nagy kézilabda háborút három éve így foglaltuk össze A nagy szombathelyi kézilabdaháború: mindent a TAO-s pénzekért 2017. May 16. 15:06 .

Ungár Péter most akarja megoldani a problémákat

Erre most alakult ki nagy vita Ungár Péter és Hende Csaba között a Facebookon, amibe Kocsis Máté is beszállt.

Ungár Péter szeptember 10-én egy Facebook-posztban indította az akciót, ahol azt is mondta: "Hende Csaba és emberei kicsinyes bosszúja miatt viszont nem edzhetnek a Haladás Sportkomplexumban."

Security Check Required

Itt azt is bejelentette, hogy aláírásgyűjtést indít azért, hogy az SZKKA is edzhessen és játszhasson a Haladás-sportkomplexumban, és ennek az érdekében külön oldalt is indított:

PETÍCIÓ - Legyen Szombathely az SZKKA otthona is!

Hende Csaba két nap múlva válaszolt is. Azt írta, hogy a sportkomplexumot önkormányzati cég működteti, így ha Ungárnak gondja van vele, forduljon az önkormányzathoz. És azt is megjegyezte, látszik, hogy Szombathelynek valóban szüksége volt a sportkomplexumra.

Megszólíttattam, válaszolok: Ungár Péter szerint az (SZKKA) csapata miattam és az “embereim" kicsinyes bosszúja miatt...

Közzétette: Hende Csaba – 2020. szeptember 12., szombat

Ungár újabb posztokban hirdette aláírásgyűjtését, majd nekiugrott Kocsis Máténak, aki amellett, hogy a Fidesz frakcióvezetője, a kézilabda-szövetség elnöke is.

Ungár azt kifogásolta, hogy az SZKKA hiába nyújtott be TAO-pályázatot egy kézilabdacsarnok építésére, nem kapott támogatást. És megemlítette, hogy a HVSE kézilabdacsapatához "ezer szállal kötődik" a Fidesz.

Tisztelt Kocsis Máté! Egy olyan ügyben írok levelet, melyben keresve se lehetne találni illetékesebb embert, hiszen Ön...

Közzétette: Ungár Péter – 2020. szeptember 15., kedd

Kocsis Máté is válaszolt, azt írta, hogy a csapat 2017-ben visszavonta a pályázatot, egyébként azt kérte, hogy Ungár "ne feketítse be" Hende Csabát.

Tisztelt Ungár Péter! Közösségi oldalán tegnapelőtt közzétett nyílt levelére az alábbi választ adom. Először is ne...

Közzétette: Kocsis Máté – 2020. szeptember 18., péntek

Úgy tűnik, ez a vita eltart még egy darabig, viszont semmi értelme. Ugyanis a tavaly októberben megválasztott városvezetés intézkedett, és így

az SZKKA felnőtt csapata már jó ideje a Savaria Arénában edz és ott játssza a hazai mérkőzéseket, az utánpótlást pedig befogadta a Haladás sportkomplexum.

Ennek a vitának olyan egy éve, vagy legkésőbb tavaly év végén lett volna értelme, most már nem is értjük, mi a tétje.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra