Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombathelyi női kézilabda miatt zuhant időspirálba Ungár Péter, Hende Csaba és Kocsis Máté

Hevesen vitáznak azon, hogy miért nem engedik be az SZKKA-t a sportkomplexumba. Pedig de.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Éveken keresztül ment a vita arról, hogy miért kell Szombathelynek két női kézilabdacsapat. Ugyanis egy időben egy sem volt, aztán az egyetem segítségével elindult az SZKKA, majd a HVSE is indított egy női kézilabda szakosztályt.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az SZKKA szép sikereket ért el, tavaly feljutottak az első osztályba, ami Európa egyik legerősebb bajnoksága. A HVSE kézilabdásai gyengébben szerepeltek, majd idén júniusban bejelentették Megszűnt a Haladás VSE női kézilabda csapata June 12. 17:47 , hogy nem indítanak csapatot a bajnokságban.

szombathely.hu/Bonyhádin Zoltán

A háttérben, természetesen politika is volt, az SZKKA nem volt az előző városvezetés kedvence, a fideszes városvezetés és Hende Csaba a HVSE csapatát támogatta. Hende Csaba új párja, Szajlai Mónika még elnökségi tag is lett Addig masszírozta Hende Csaba mellkasát, míg elnökségi tag nem lett a Vas Megyei Kézilabda Szövetségben 2016. April 12. 19:37 a Vas Megyei Kézilabda Szövetségben.

Az SZKKA-t az új sportkomplexumba sem engedték be, így kénytelenek voltak Még mindig Répcelakon edz a szombathelyi kézilabdacsapat 2019. December 06. 10:35 Répcelakon edzeni és játszani. Aláírásgyűjtést is indítottak Még mindig Répcelakon edz a szombathelyi kézilabdacsapat 2019. December 06. 10:35 , majd tavaly, még a választások előtt Nemény András, akkori polgármester-jelölt megígérte, hogy visszahozzák az SZKKA-t Szombathelyre.

A nagy kézilabda háborút három éve így foglaltuk össze A nagy szombathelyi kézilabdaháború: mindent a TAO-s pénzekért 2017. May 16. 15:06 .

Ungár Péter most akarja megoldani a problémákat

Erre most alakult ki nagy vita Ungár Péter és Hende Csaba között a Facebookon, amibe Kocsis Máté is beszállt.

Ungár Péter szeptember 10-én egy Facebook-posztban indította az akciót, ahol azt is mondta: "Hende Csaba és emberei kicsinyes bosszúja miatt viszont nem edzhetnek a Haladás Sportkomplexumban."

Security Check Required

Itt azt is bejelentette, hogy aláírásgyűjtést indít azért, hogy az SZKKA is edzhessen és játszhasson a Haladás-sportkomplexumban, és ennek az érdekében külön oldalt is indított:

PETÍCIÓ - Legyen Szombathely az SZKKA otthona is!

Hende Csaba két nap múlva válaszolt is. Azt írta, hogy a sportkomplexumot önkormányzati cég működteti, így ha Ungárnak gondja van vele, forduljon az önkormányzathoz. És azt is megjegyezte, látszik, hogy Szombathelynek valóban szüksége volt a sportkomplexumra.

Megszólíttattam, válaszolok: Ungár Péter szerint az (SZKKA) csapata miattam és az “embereim" kicsinyes bosszúja miatt...

Közzétette: Hende Csaba – 2020. szeptember 12., szombat

Ungár újabb posztokban hirdette aláírásgyűjtését, majd nekiugrott Kocsis Máténak, aki amellett, hogy a Fidesz frakcióvezetője, a kézilabda-szövetség elnöke is.

Ungár azt kifogásolta, hogy az SZKKA hiába nyújtott be TAO-pályázatot egy kézilabdacsarnok építésére, nem kapott támogatást. És megemlítette, hogy a HVSE kézilabdacsapatához "ezer szállal kötődik" a Fidesz.

Tisztelt Kocsis Máté! Egy olyan ügyben írok levelet, melyben keresve se lehetne találni illetékesebb embert, hiszen Ön...

Közzétette: Ungár Péter – 2020. szeptember 15., kedd

Kocsis Máté is válaszolt, azt írta, hogy a csapat 2017-ben visszavonta a pályázatot, egyébként azt kérte, hogy Ungár "ne feketítse be" Hende Csabát.

Tisztelt Ungár Péter! Közösségi oldalán tegnapelőtt közzétett nyílt levelére az alábbi választ adom. Először is ne...

Közzétette: Kocsis Máté – 2020. szeptember 18., péntek

Úgy tűnik, ez a vita eltart még egy darabig, viszont semmi értelme. Ugyanis a tavaly októberben megválasztott városvezetés intézkedett, és így

az SZKKA felnőtt csapata már jó ideje a Savaria Arénában edz és ott játssza a hazai mérkőzéseket, az utánpótlást pedig befogadta a Haladás sportkomplexum.

Ennek a vitának olyan egy éve, vagy legkésőbb tavaly év végén lett volna értelme, most már nem is értjük, mi a tétje.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés