Felejtsd el a Barátok köztöt, de azért annyira mégse

Az RTL+ új krimisorozatának első részét még nemigen lehet hova tenni, pláne úgy, hogy nem történik benne semmi.

Három héttel ezelőtt indult az első, hivatalosan is magyar tartalmakkal debütáló streaming-platform, az RTL+, ami már működésének kezdetén hozott pár olyan sorozatot, ami merőben más, mint amit megszokhattunk a csatornától. Ilyen A Király, aminek első részét mi is megnéztük „Igaz történetek és hazugságok alapján” – megnéztük a Zámbó Jimmyről szóló sorozat első részét 2022. November 16. 17:38 , de említhetném a cseh közszolgálati tévé (!) egyik nagy sikerű szériájának magyar adaptációját, a merőben rasszista, de annál szerethetőbb Nagy Fehér Főnököt is.

Harmadik újdonságként pedig itt látható a Ki vagy te? című, fiatalokról szóló sorozat, aminek egyetlen érdekes tulajdonsága az, hogy a Barátok közt alkotói készítik.

Boldog élet rád…

De ez még nem minden, tessék jó erősen megkapaszkodni, ugyanis a sorozat a Barátok közt univerzumában játszódik . Ez egyébként nem azt jelenti, hogy azt lehet látni, hogy hogyan verik szét atomrészegen a Mátyás Király téri fiatalok a Rózsa Bisztrót, amit Magdi anyus egy ejnye-bejnyével jutalmaz, hanem azt, hogy az egyik karakter történetét folyatják, egyfajta spin-offként.

A sorozat 20 része az RTL+-on lesz elérhető
RTL Magyarország

A karakter jelen esetben Berényi Timi, akinek fő célja, hogy elszakadva a fővárostól kezdjen új életet Veszprémben. Ahol egyébként épp egy fiatalok számára rendezett fotóskurzust indítanak, amire Berényi Miki egyszem lánya ösztöndíjat nyert.

A lány pedig – ahogy az minden filmben lenni szokott – számára teljesen idegen környezetbe érkezik meg, ahol furcsábbnál furcsább fazonokkal találkozik. Van itt olyan srác, aki korában lány volt, de találkozhatunk antiszociális karakterekkel is, szóval, elég érdekes a paletta.

Miközben nézem a sorozat első részét, azon gondolkodom, vajon mi értelme ennek az egésznek. Lehet, hogy csak nekem tűnik úgy, de valahogy azt éreztem, mindenből kapunk egy kis szeletet, de a képet összerakni nem nagyon lehet.

Berényi Timi, mint az új krimi főszereplője
RTL Magyarország

És talán ez a cél is, merthogy a Ki vagy te? egy krimisorozat . És így talán érthető is, hogy miért kapunk „csak” egy kicsit mindenből.

Az RTL egyébként a sorozatról szóló sajtóközleményében a következőképp jellemzi a szériát:

A fiatal felnőtteknek szóló 20 epizódos sorozat nyersebb és őszintébb, mint amit a nézők az eddigi magyar sorozatoktól megszokhattak. A Ki vagy te feszültségkeltő krimibe ágyazva foglalkozik a mai fiatalok problémáival és álmaival. A kihívó sorozat egy fiatal csapat és enigmatikus mesterük (Lengyel Tamás) útkereséséről szól, amit egyikük tragikus halála tör meg. Az igazsággal pedig csak Timi (Pásztor Virág) hajlandó szembenézni.

Ebből azonban a néző – aki egyébként múlt szombaton este láthatta is a sorozatot – semmit nem észlelt. A történet ugyanis csak annyival zárul, hogy a fotóskurzus vezetője, Brian Fox (Lengyel Tamás) közli a tanulókkal: jobb, ha összekapják magukat és a valódi énjüket próbálják meg megmutatni (innen a cím is: Ki vagy te?), mert valamelyikük repül. Hogy ezután mi következik? Nem tudjuk, mivel vége az első résznek.

Aki tehát krimire vágyik, még nem kapja meg azt, amire várt, így muszáj megerőltetnie magát és megnézni egy újabb részt (amiben talán lesz valami). Mondjuk azért azt halkan megjegyzem, hogy a Hotel Margaret című sorozatnál a Ki vagy te? mérföldekkel jobb lett.

RTL Magyarország

Aki pedig még mindig nem tette túl magát azon, hogy másfél éve nincs BK, annak azt javaslom, nézzen bele, mert ha minden igaz, lesznek benne olyan karakterek, akik egykoron éltek a Mátyás Király téren (ilyen lesz például Nóra „gonosz” testvére, Rozi).

Akinek pedig egyik opció sem játszik, várjon tovább, hátha egyszer még Berényi Miki meg Magdi anyus is kap egy értelmes spin-offot.

A kutya nem nézte őket

Visszakanyarodva az új streaming-platformhoz, az RTL+-hoz, fontos hozzátennünk, hogy az RTL is bemutatta a fent már említett három sorozat első részét, melyekre gyakorlatilag semmiféle érdeklődés nem mutatkozott. A múlt héten utólagos premierként levetített három első rész nézettsége meglehetősen gyatra volt, a TV2 szombat és vasárnap esti showműsorait kétszer annyian figyelték, mint a szériákat.

Arról, hogy az RTL+-on milyen nézettséggel futnak a feltett tartalmak, nem rendelkezünk adatokkal, de azért az előbbi számok alapján felmerül a kérdés, hogy vajon érdemes volt-e befektetni az új streaming-platformba?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

„Igaz történetek és hazugságok alapján” – megnéztük a Zámbó Jimmyről szóló sorozat első részét

A Királyban sok mindent láthatunk az énekesből, de nem kell mindennek bedőlni itt sem.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra