Kiderült, hogy melyik a legnépszerűbb diszkontlánc Magyarországon

Megszavaztattuk olvasóinkat, és már tudjuk, amit amúgy is sejtettünk. Van egy másik hírünk is.

Ahogy arról mi is beszámoltunk Lufik és sorompós parkolás - Szombathelyen megnyílt a harmadik Aldi, így most beérték a vetélytársakat 2022. August 18. 13:19 , múlt héten megnyílt Szombathelyen a harmadik Aldi-áruház. Ennek kapcsán nemcsak azt néztük meg, hogy árbevételben, üzletek és alkalmazottak számában hogyan viszonyul egymáshoz a három német diszkontlánc, de azt is megkérdeztük olvasóinktól, hogy:

Ön szerint melyik diszkontlánc a legjobb?

Ahogy várható volt, az első helyen a Lidl futott be. A több mint 1724 szavazó közül 882-en ezt a láncot tették az első helyre, ami mindjárt meg is magyarázza, hogy miért nekik sikerült tavaly a legnagyobb bevételre szert tenniük.

A népszerűségi lista második helyére az Aldi (459), míg harmadikra a Penny Market (113) futott be.

211 olvasó mondta azt, hogy egyformák, és csak 59-en nyilatkoztak úgy, hogy egyikbe sem járnak.

Diszkontláncok népszerűsége 1724 szavazat alapján, százalékosan
Józing Antal

Ez természetesen cseppet sem reprezentatív eredmény, és annyit talán elárulhatunk, hogy a szerkesztőségen belül is eltérő vélemények fogalmazódtak meg.

Az viszont mindenképpen megemlítendő, hogy a német diszkontláncok korábban meglehetősen rossz hírnévre tettek szert. A Lidlt például többször is azzal vádolták , hogy embertelenül bánik az alkalmazottakkal, megfigyeli őket, korlátozza a mosdóban töltött idejüket stb.

Mára ezek a hangok elcsitulni látszanak, mi több, az Aldi újabban – magyar viszonylatban – gáláns fizetéseivel kerül be a hírekbe Egymillió forint felett lehet az ALDI-boltvezetők fizetése 2022. January 03. 11:32 .

Mi a sikerük titka?

Ahogy korábbi cikkünkben is jeleztük, a fent említett német hard diszkont trió más üzleti módszerekkel dolgozik, mint a hagyományos szuper- és hipermarketek.

Azokra a termékekre koncentrálnak, amelyek nagy tételben fogynak, ezekből is kis választékot tartanak, jellemzően saját márkásakat, nyomott áron, de egyáltalán nem gyenge minőségben. Az eladótér jól átlátható, egyszerű kialakítású. Működésük nagyon áramvonalas, alacsonyan tartják a költségeket, az egyes termékeken kicsi haszon van, de a hatalmas forgalom miatt mégis szép profitot söpörnek be. Minden héten előrukkolnak akciókkal.

A tanítvány túlnőtte a mestert
BZ

Magyarországon kevesen tudják, hogy a műfajt az Aldi ( Al brecht- Di skont) találta ki, amely már a hatvanas években hasonló elvek alapján működött. A Lidl áruházak a hetvenes években indultak hódító útjukra, gyakorlatilag az Aldi receptje alapján. Aztán a tanítvány túlnőtte, de legalábbis beérte a mestert.

Hozzájuk képest fiatal versenyzőnek számít a Penny Market, ugyanakkor a REWE-csoporthoz tartozó lánc nálunk nagyon aktív. Ők voltak például az elsők, akik üzletet nyitottak Magyarországon (1996-ban). Ők rendelkeznek a három diszkont közül a legtöbb üzlettel (227 darab), miközben valamivel nagyobb az árbevételük Lufik és sorompós parkolás - Szombathelyen megnyílt a harmadik Aldi, így most beérték a vetélytársakat 2022. August 18. 13:19 , mint az Aldié.

Közben egy másik élelmiszerbolt nyílt a szombathelyi belvárosban

Ha már beszámoltunk az Aldi nyitásáról, úgy illik, hogy elmondjuk azt is, hogy a Fő téren megnyílt a Coop is. Az üzlet a Rossmann helyén indult, a hátteréről korábban többször írtunk Néha igazat beszél a zuhanyhíradó – Újra lesz élelmiszerbolt a szombathelyi Fő téren 2022. March 24. 11:35 . A vásárlói környezet egész pofás, a többit meg majd eldönti a piac.

Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság