Lufik és sorompós parkolás - Szombathelyen megnyílt a harmadik Aldi, így most beérték a vetélytársakat

A német diszkontlánc külön nyitási katalógussal rukkolt elő. Egyelőre bírják a rohamot.

Valószínűleg sem a közeli Sparban, sem a szintén most nyíló Fő téri Coopban nem örültek ennek annyira, de a tény az tény: csütörtök reggel megnyitotta kapuit a harmadik Aldi Szombathelyen.

Hogy a Szent Márton úton valami épül, azt még lapunk vetette fel először, és bár a cég hivatalosan nem erősítette meg értesüléseinket, kiderült, hogy igazunk volt Bizonytalan, hogy lesz-e harmadik Aldi Szombathelyen 2022. January 21. 07:57 .

Munkatársunk csütörtökön délelőtt volt a helyszínen, élénk vásárlói érdeklődést tapasztalt, de az üzletben állták a „rohamot”, a pénztáraknál nem alakultak ki komolyabb sorok.

A cég lufikkal, vörös szőnyeggel, hoszteszekkel és nyitási katalógussal és külön akciókkal készült a nagy napra. Ezeket érezhetően díjazták a tisztelt vásárlók, akiknek egy részét minden bizonnyal a kíváncsiság is hajtotta a helyszínre.

És eljött a nagy nap ...
Józing Antal

Hogy hosszú távon mekkora tortaszeletet tud majd kihasítani magának az új Aldi a város kiskereskedelméből, majd kiderül, de a nagy láncok nem szokták terjeszkedési döntéseiket a véletlenre alapozni. Emlékezzünk csak: a cég már korábban is fontolgatta Most már biztos: Aldi lesz a Magellán Center helyén 2015. October 09. 11:17 egy belváros közeli üzlet nyitását, hogy aztán hét évet kelljen erre várni.

A Szent Márton utcai bolt nyitásával az Aldi beérte vetélytársait, ugyanis mind a Lidl, mind a Penny Market 3-3 üzletet működtet Szombathelyen.

A német hard diszkontlánc trió így most várhatóan még a korábbinál is keményebb, „kard ki kard” küzdelmet folytat majd a vásárlók kegyeiért a vasi megyeszékhelyen. (A Spar, a Tesco, Coop stb. természetesen szintén vetélytársnak számítanak, de ők más üzleti logikával és kereskedelmi módszerrel működnek.)

Az épület előtt simán lehet parkolni, de a hátsó részt sorompóval kerítették le - Kattintson a képre a nagyításhoz!
Józing Antal

Az új szombathelyi üzletnél figyelemre méltó a parkolás, amely különbözik a korábban megszokottól. Mind az üzlet előtt és mögött találhatók parkolók. Az előbbieket két óra hosszan vehetik igénybe a vásárlók, míg az utóbbiak „sorompóval védettek”. Azaz parkolójegyet kell kérnünk a beállásnál, amit majd a pénztárnál kell érvényesíteni, ha ingyen szeretnénk parkolni. Budapesten megszokott ez a módszer, Szombathelyen azonban újdonságnak számít. Annyiban érthető, hogy a Szent Márton út azon szakasza nagyon közel van a fizető parkoló övezethez, és sokaknak jól jönnek ez egész napos parkoláshoz.

Így néz ki a dobogó

Az Opten adatai alapján a három német diszkontlánc közül Magyarországon:

 • a Lidl rendelkezik a legerősebb pozíciókkal. A cég (amely BT. cégformában működik!) tavaly 748 milliárd forintos bevételt produkált, miközben kb. 8600 embert foglalkoztat 191 üzletben.
 • A Penny-Market Kereskedelmi Kft. tavalyi bevétele 321 milliárd forint volt. 5024 ember dolgozik náluk. A honlap szerint 227 üzletük van Magyarországon.
 • Nem sokkal van lemaradva tőle az Aldi, amely 2021-ben 315 milliárd forintos árbevételt tudott felmutatni, miközben 4977 alkalmazottja van. A ma nyílt szombathelyi üzletük a 157. az országban.
 • A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Gazdaság