Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kiemelkedően veszélyesek a Nyugat-Dunántúl útjai

A halálos balesetek száma duplája az Európai Unió átlagának.

Az Európai Unió országútjai világviszonylatban biztonságosnak számítanak, ráadásul a számok folyamatosan javulnak. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy nem lehetne tovább javítani a helyzetet, annál is inkább, mert Nyugat-Dunántúlon például sokkal rosszabb a helyzet, mint az uniós átlag.

Míg Európa útjain egymillió lakosra évente 52 balesetben elhunyt személy jut, addig Nyugat-Magyarországon ez a szám 90, amivel a régió nemcsak Magyarországon, de egész Európában a legrosszabbak között van.

Halálos baleest a 8-as úton a Vas megyei Karakónál. Ezen a napon két halálos baleset is történt a megyében.
TM/Nyugat.hu

Az Eurostat térképe nem ad magyarázatot az okokra, de az látszik, hogy nemcsak Kelet-Európában vannak veszélyes utak (például Romániában, Lengyelországban és Horvátországban), de Portugália is erősen narancssárga és vannak hasonlóan veszélyes helyek Belgiumban és Olaszországban is.

Ha átállítjuk a térképet a közúti sérülésekre, akkor meglepően látjuk, hogy ezek a számok Magyarországon jóval kedvezőbbek, mint Nyugat-Európában, azaz nálunk arányaiban is nagyon magas a halállal végződő balesetek száma, ami újabb találgatásokra ad okot. Például az autók műszaki állapotára, az utakra és a vezetési kultúrára vonatkozóan.

Lapunk korábban már foglalkozott a veszélyes Vas megyei utakkal. Ezek az ország halálútjai 2019. May 16. 10:00

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech

Tovább az oldalra