Kigurulnak, vagy elgurulnak-e a lottószámok? - Mennyire éri meg lottózni?

Harmadszorra indulok Fortuna üldözésére, ezúttal most a fegyverem nem a sorsjegy, és nem is a focilabda, hanem a lottószelvény.

Az utóbbi időben teljesen megőrültem, előbb tippmixen bíztam rá magamat másokra, na meg persze a szerencsére, később pedig sorsjegyek vételével támogattam állambácsit a Szerencsejáték Zrt.-n keresztül. Most, hogy az ördögi szerencsejáték két részét már kipróbáltam, ideje, hogy a harmadik ágon is megpróbáljak felmászni úgy, hogy nem esik a mélybe a pénzem.

Irány lottózni!

Hálistennek az állami lottótársaság kedvez azoknak, akik nem bírnak várni a szombat esti ötöslottó sorsolásra, így hát, gyakorlatilag a lottózó játékosok minden nap kipróbálhatják, mennyire megy nekik Fortuna kergetése. Csak hogy sorrendben haladjunk:

 • Hétfőn „csak” Kenót és Puttót húznak (előbbit minden ötödik percben, utóbbit este, minden nap)
 • Kedden ezek mellett Eurojackpotozni lehet
 • Szerdán „7-es”, azaz Skandináv Lottózni lehet
 • Pénteken újfent Eurojackpot
 • Szombaton húzzák az Ötöslottót , a Luxort és a Jokert
 • Vasárnap pedig a Hatoslottót
 • Én pedig megkértem embereket újfent – mert hát ha bukok akkor milyen jó másokat szidni mint saját magamat – hogy mondjanak lottószámokat, hátha. Na, így indultam el lottózni.

  Első körben kényelmesebbnek találom az online fogadást, így a szombati nagy napra a Luxort és az Ötöslottót interneten keresztül adtam fel.

  Első menet

  A szombati Luxort izgatottan vártam, mondván ez az a játék, amin „elvileg” addig húznak számokat, amíg valamilyen minta szerint valakinek nem lesz KÉP vagy KERET találata, vagy mindkettő egyszerre.

  Beleestem a Luxor 22-es csapdájába
  Szerencsejáték zrt.

  Az eleje nagyon jól indul, a képben eltalálandó hat számból öt nagyon gyorsan be is jön, csak az a fránya 22-es nem akar jönni. Ahogy húzzák a számokat, úgy vesztem el folyamatosan a reményt is, ami akkor szertefoszlik, amikor bejelentik a műsorvezetők, hogy itt a vége, megvan a telitalálat. Eddig négyszázból nulla.

  Na sebaj, talán majd az Ötöslottó, az úgyis jól fizet. Majdnem egy milliárdot lehet nyerni, szóval figyelek, és nagyon szeretnék nyerni.

  Az Ötöslottón három mezőből nulla
  Szerencsejáték zrt.

  Az első négy szám kihúzása után vége: három mezőt töltöttem ki, számegyezés sehol, tehát: 15-ből egy szép, kerek NULLA. 1 mező = 300 FT, így ez a 900 forint is repült a kukába (így már ezerháromszáz)

  Második menet

  Vasárnap Hatoslottó sorsolása, amit egyéb teendőim miatt nem tudok megnézni, így majd később pótolom be. Itt jön az első bevetés: az itt megjátszott számokat már kaptam, így most nem az én szerencsétlenségemen múlik, ha nem nyerek.

  A vasárnapi esély is elszállt ezekkel a számokkal
  Szerencsejáték zrt.

  A változatosság kedvéért a későbbi pótlás után megnézve a számokat rájövök, hogy itt sem nyertem. Az árak itt is hasonlóak, mint az Ötöslottónál, tehát újabb 900 forinttal lettem szegényebb.

  Harmadik menet

  Szép keddi napon – most már lottózókba – indulok útnak, hogy a maradék négy lottóra, immáron papír alapon tegyem meg a nyertesnek vélt számaimat.

  A Kenó esetében 250 FT értékben egy mezőn tíz számot tippelek meg, ami azt jelenti, hogy a sorsoláson legalább öt találatomnak lennie kell, hogy legalább az ára visszajöjjön.

  A Kenó végeredménye sem jobb, mint a többi
  Szerencsejáték zrt.

  A Puttón háromezer forintot hagyok ott, öt sorsolásra (tehát 25 percre) fizetem be számaimat, hogy hozzon valamit a konyhára. Az Eurojackpoton 2400 FT-ot kockáztatok, szintén három mezőt küldtem (pontosabban nem én, hanem az általam megkért emberek, akik készségesen mondták a jobbnál jobb számokat) játékba, mint ahogy 900 forintért ugyanezt megcsináltam a Skandináv Lottón is, saját számokkal.

  A végeredmény

  Előbb a Puttót csekkolom, ami meglepett: 3000 forintból, két mező öt játékából megvan az első nyeremény: 1200 forint, amit két 1-szeres, illetve egy kétszeres szorzóval sikerült elérnem. Ezután elkezdtem reménykedni, hogy hátha, a végére belehúzok, és akár pluszra is kihozom a szelvényeket.

  Egyetlen nyertes szelvényem, ami még az árát se hozta vissza
  Szerencsejáték zrt.

  De jön a csalódás: Az Eurojackpot totális csalódás: az egyik mezőn a „B” számokból egy találat, illetve egy másik mezőben az „A”-ból még egy. Na, így kell szépen elveszteni kettőezer négyszáz forintot, no meg a reményt, hogy visszahozom az árát legalább a lottózásnak. Tanulság: sose kérdezz meg másokat a lottószámokról, használd a sajátjaidat (ha vannak), még ha ugyanolyan rosszak, mint azok, amiket mondanak.

  0+1 nem akarna valamit fizetni?
  Szerencsejáték zrt.

  Csak mellesleg megjegyzem így a végére, hogy a remény akkor halt meg teljesen, amikor a Skandin a négy találat helyett három jött csak be (ennyitől fizet), a Kenón pedig a legalább öt számból összesen kettőt sikerült beikszelni.

  Méghogy egyszerű eltaláni 35-ből legalább 4 számot...
  Szerencsejáték zrt.

  Összesítés

  Legalább nem nulla, hála a Puttónak. Egyébként, a lottózásra elköltött 8750 forintból összesen 1200 forint jött vissza . Ez számokban annyit jelent, hogy a feltett összeg mindössze 14%-át sikerült visszanyernem.

  Csak összehasonlításképpen, a Tippmixezésnél 16%-os nyereséget csináltam (5000-ből majdnem 5800), a sorsjegyezésnél pedig az elköltött pénz 62%-a jött vissza (22.400 forintból 14.000 jött vissza).

  A lottózás jó nagy adag szerencsével akár milliókat, vagy milliárdokat hozhat a konyhára, de ebből az adagból nem elég egy kicsi, hogy a dolog kifizetődő legyen. De nemcsak itt van ez így, a szerencsejáték összes formájával. Igyekeztem bemutatni, és kipróbálni, mennyire nem éri meg csinálni ezt az egészet, és az arányok meg is mutatják, hogy a három fajta (sorsjegy, lottó, sportfogadás) közül melyiknek van a legnagyobb esélye, hogy hozzon valami szabad szemmel látható összeget.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Kapcsolódó cikkeink

  Menny és pokol - Nagy lutri ez a sportfogadás, főleg, ha az ember nem is ért hozzá

  Mennyire érdemes úgy fogadni, ha másoktól kérünk tippet. A Real Madrid–Chelsea-meccs pont megfelelőnek tűnt a teszthez.

  A sorsjegyezés jó móka, de... - mennyire kedvez a szerencse?

  Vettem az összes, jelenleg forgalomban lévő sorsjegyből egyet, és vártam a csodára, hogy többet nyerek, mint korábban a Tippmixen.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Kultúra