Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Orbán Viktor: Mérlegeljük a kijárási tilalom bevezetését

Gondolkoznak azon is, hogy kitől kit kell elszigetelni.

A miniszterelnök a parlament mai ülésén a Jobbik felvetésére válaszolva azt mondta, mérlegelik a kijárási tilalom kérdését, elsősorban azt, hogy melyik fajtának lenne értelme, gondolkoznak azon is, hogy kitől kit kell elszigetelni. Hozzátette, hogy a koronavírus a legyengült immunrendszerű személyekre és a 65 évnél idősebbekre a legveszélyesebb.

"Mindenkit el akarunk szigetelni, vagy csak a fenyegetett csoportokat? Egész napra, vagy csak egy bizonyos időre?" - kérdezte Orbán Viktor. Kijelentette, figyelik a külföldi megoldásokat is, elsősorban az osztrák intézkedéseket.

Ausztriában egyébként kijárási korlátozás lépett életbe, ez még nem kijárási tilalom. Ez azt jelenléti, a lakhely elhagyható, ha dolgozni vagy a még nyitva lévő, létszükségleti üzletekbe megy ki valaki, illetve az egészségügyi séta is belefér, viszont ez utóbbi csak családdal, maximum 5 fő egyszerre és csak séta távolságot hagyva.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Közélet

Tovább az oldalra