Kína korlátozni akarja a gyerekek mobiltelefonnal töltött idejét

A nagyobbak napi két órát nyomkodhatnák a készüléket, a legkisebbek csak 8 percet. Igazuk van?

Kína internet-szabályozó hatósága (CAC) szerdán azt közölte, hogy kívánatos lenne a 18 év alatti gyerekek mobiltelefon-használatát korlátozni.

Az állami hatóság elképzelése szerint a 16-18 évesek napi két órát, a 16 év alattiak egy órát, míg a nyolc év alattiak csak 8 percet tölthetnének az interneten.

Mindezt még megfejelnék azzal, hogy a 18 éven aluliakat a szolgáltatók nem engednék rákapcsolódni az internetre este 10 és reggel 6 óra között – írja a Reuters.

Józing Antal

A szülők elvileg átírhatnák az időkorlátokat, de ettől még a piac nagyon komolyan fogadta a hírt, és az internetes cégek részvényei zuhanni kezdtek, merthogy a kínai állam általában átviszi az akaratát.

Kínában már évek óta téma a fiatalok internet-függősége, és már korábban is születtek enyhébb korlátozások.

Elemzők szerint a tervezett szigor azt jelentheti, hogy néhány cég egyszerűen kitiltja a gyerekeket az internetről, mert ez egyszerűbb, mint ellenőrizni az időkorlátokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech