Kinyírtak három fát a jáki játszótéren - nem tudni, miért

Mindenesetre keresik az elkövetőket. Másrészt elkeserítő a mindezt követő düh - és nem csak a fák miatt.

A Facebookon a minap tették közzé, még a hosszú hétvége előtt, hogy

sajnos, vandál hajlamú, semmit és senkit nem tisztelő, nem értékelő, nem becsülő unatkozó egyéneknek útjukban volt három fa, amit kitörtek, kivágtak. Nem csak anyagi veszteséget okozva ezzel. Ezek a fák már nem adnak árnyékot kismamáknak, ott játszó gyermekeknek.

Kitördelt fák a jáki játszótéren
Facebook

A játszótéri fákat, az elszáradt vörösfenyők helyett nemrég a jáki önkormányzat telepítette, ahogy írják nem kevés anyagi ráfordítással. Az önkormányzat azóta a rendőrségi feljelentést megtette. (Most arra kérnek mindenkit, akinek használható információja van az üggyel kapcsolatban, az hívja a rendőrséget, vagy az önkormányzati hivatalt a 94/356-011 számon.)

Kitördelt fák a jáki játszótéren
Facebook

A fák tényleg fontosak lennének, ezért volt jó ötlet gyorsan növő fajtát választani, aminek egyelőre vékonyka ugyan a szára, de nagy a koronája. Erre jó a kínai császárfa. Most nincs árnyék a játszótéren, napközben használhatatlan.

A Facebook-kommeneteket olvasva, és egyéb megjegyzéseket hallva azonban még jobban elszomorodom

Valóban bűn letördelni a zsenge fákat, és magam is azt gondolom, fizesse meg az árát, aki ezt tette. Másrészt viszont azt sem hiszem, hogy ezért valakinek

szét kell baszni az arcát és kész

vagy

a keze is így törne el

, és azt sem, hogy ezek a típusú hozzászólások előbbre viszik a probléma megoldását.

Kitördelt fák a jáki játszótéren
Facebook

Ráadásul többen azt gyanítják, hallom innen-onnan, hogy a fákat a játszótéren lebzselő fiatalok (nem gyerekek) törték le. Lehet, de az is lehet, hogy nem. Ezt derítse ki a rendőrség.

Mindenesetre

Én csak azt látom, hogy egy Ják méretű településen a fiatalok nem tudnak esténként hova menni, nincsenek szociális helyek, nincs mozi, közösségi tér. Ha együtt akarnak lenni, nincs helyük, ahol normálisan eltölthessék az időt. Esetleg a kocsma, de oda az öregek járnak.

Nem azt mondom, hogy azok a fiatalok tördelték le a fákat, tették tönkre pár éve az óvoda hátsó kertjét, akik rendszeresen a játszótéren, vagy a bolt vagy templomdomb előtt összegyűlve együtt ütik el az időt. Csak azt mondom, hogy rossz, hogy nincsenek közösségi terek, hogy nincs egy szabad pingpongasztal, egy udvar, ahol szabadon össze lehetne gyűlni, ahol a fiataloknak is lehetne tere, helye, uram bocsá' wifi, és lennének még ötletek.

Egy felnőtt játszótér se lenne rossz, akkor talán nem tördelne senki zsenge fákat, inkább gyúrna egy padon.

Katalin Dobos

Tisztelt jáki lakosok! Az önkormányzat nem kevés anyagi ráfordítással telepített fákat az elszáradt fenyők helyett a játszótéren. Sajnos, vandál hajlamú, semmit és senkit nem tisztelő, nem értékelő,...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem