Kisjövedelműek számára és ideiglenesen lehetne szó a szja elengedéséről

De a kormány állítólag még komolyabban nem foglalkozott a szja elengedésének témájával.

„Én bizottsági elnökként megfontolandónak tartanám, - persze a költségvetési kihatásait meg kell nézni - hogy ha a koronavírus járványra való tekintettel, átmeneti időszakra, bizonyos bérszintig lehetővé tennénk azt, hogy ne kelljen személyi jövedelemadót fizetni” - mondta Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke az ATV Voks 2022 című műsorában.

Azt is kiderült azonban szavaiból, hogy ő még nem hallott róla, hogy a kormány érdemben foglalkozott volna Domokos László javaslatával, amely a személyi jövedelemadó nulla százalékra történő csökkentéséről szólt.

Azt is elmondta, hogy a javaslat ugyan első hallásra hajmeresztőnek tűnhet, de a kormány adópolitikájával – amely 2010 óta mind a társasági nyereségadó, mind az szja mértékét folyamatosan csökkenti – egy irányba mutat. Hangsúlyozta, hogy ez nem többkulcsos adórendszer lenne, hanem egy adókedvezmény, ami ráadásul időszakos dolog. Hasonló, mint például a 25 év alattiak nulla százalékos szja-ja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság