Kitombolta magát, most már békésen csörgedezik a Rába Körmenden

Olvasónk hangulatos fotót küldött nekünk a szinte üres mederről.

Alig két hónap telt el azóta, hogy az augusztusi esőzések jelentősen megemelték a Rába vízszintjét, nem kis gondot okozva a folyó környékén lévő településeknek. Bár Körmenden a Rába nem érte el 2009-ben mért 520 centimétert, az 505 centiméteres szint is elég volt ahhoz, hogy elöntse a körmendi kiskerteket. Tetőzik a Rába Körmendnél, házakat vett körbe, a kiskerteket elöntötte a víz (Frissítve) 2023. August 06. 08:39 Akkor így eresztette ki dühét a folyó:

A Rába 2023 augusztusában
Tánczos Mihály

A Rába tetőzése a vízügy grafikonján is látványos.

Rába folyó körmenden
kormend.hu

Azóta, kis szófordulattal élve, sok víz lefolyt a Rábán. Olvasónk, Bedőcs Gyula pedig egy nagyon szép fotón örökítette meg, ahogy a békés folyó csaknem üres medrében csordogál a víz, és még egy kis sziget is „kinőtt” a közepén.

A Rába ilyen most Körmendnél, Bedőcs Gyula gyönyörű fotóján
Bedőcs Gyula

A vízügy grafikonja is pont olyan nyugalmat áraszt, mint a folyó látványa, hiszen a vízszint jelenleg valahol 15 és 20 centi között mozog.

Rába folyó körmenden
vizugy.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem