Kiütésekkel és bénázásokkal indult újra a Sztárbox az RTL-en

A bajnoksággá szervezett műsor elsőre hozza a korábbi szériák hangulatát, igaz, a szervezettségen még egy kicsit dolgozni kell.

Nemrég mi is írtunk arról, hogy egy interjúban Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója azt mondta, isteni ürügy, hogy a TV2 átvette a vezetést minden korosztályban az RTL-től, mert így a csatorna képes lesz a megújulásra.

Ennek a megújulásnak a része a Sztárbox című műsor visszahozatala is, amit a nagyérdemű 2005-ben, vagyis 18 éve láthatott utoljára. Ez az idő pont elég volt arra, hogy az amúgy akkor Majkával, Ganxta Zolee-val, Anettkával, Kozsóval és Fekete Pákóval felálló műsort a közönség teljesen elfelejtse, hogy aztán új lapokkal lehessen indulni.

Éppen ezért voltam kíváncsi arra, hogy az új felállásban (lásd: egy alkalom helyett a sztárok különböző súlycsoportokban, több alkalommal versenyeznek, kvázi egy bajnokság keretében), lassan két évtizednyi kihagyás után, hogyan sikerül feltámasztani a bokszgálát.

Nem mindig segítenek a legendák

Ami biztos: az RTL úgy látta jobbnak, ha ezt a műsort inkább a nagy öregek viszik, mintsem a fiatal, feltörekvő tehetségek (más nagyszabású, RTL-es műsorral ellentétben). Így aztán a műsorvezetői szerepkörben Szujó Zoltánt, Héder Barnát, valamint Csobot Adélt köszönthettük. Bár úgy tűnik, kissé rácáfol az előbb tett kijelentésre az énekesnő szerepeltetése, akinek csak valamiféle riporteri szerep jutott, ami nem is akkora baj.

RTL/Sallak Dóra, Balogh László

Csobot feladata, hogy meginterjúvolja az – egyébként szép számban jelen lévő – RTL-es arcokat és a későbbi versenyzőket. Ennek van egy szimpatikus része is, például amikor az öltözőben láthatjuk a készülő hírességeket, és valódi érzelmeket (főként izgalmat) látunk a versenyzők arcán.

És van a kevésbé érdekes része, amikor az előbb már említett RTL-es hírességeket kérdezi. Önmagában ezzel sincs baj, de az esetek jelentős részében össze-vissza kapcsolgatták Adélt, aki saját bevallása szerint még soha életében nem járt bokszmeccsen.

Ez több alkalommal érződött is, például a Megyeri Csilla és Berki Mazsi által vívott mérkőzés után, amikor vagy a vezérlőben kapcsoltak későn, vagy Csobot tényleg azt hitte, hogy van még egy menet.

Kicsit több volt, mint egy cicaharc
RTL/Sallak Dóra, Balogh László

Rajta kívül műsorvezető még Szujó Zoltán, aki gyakorlatilag az egész show-t viszi a hátán, és képes kezelni a váratlan helyzeteket is. Ugyanez viszont nem mondható el Héder Barnáról, aki a lelassult, nyugdíjas tempóval olyan érzetet kelt a nézőben, mintha a kilencvenes években ragadt volna, a sportolóknak (vagyis a tényleges bokszolóknak) pedig több esetben is olyan kérdéseket tett fel, melyekre kínjukban azt sem tudták, hogy mit válaszoljanak.

A műsorvezetők mellett megjelennek szintén legendásnak számító „háttéremberek” is, a kommentátori székben például Horti Gábor és Kovács Kokó István foglal helyet. Előbbi különböző, mára ikonikussá vált beszólásainak köszönhetően nagy népszerűségnek örvend, amiből még a Sztárbox nézői keveset kaptak, mert Kokó több esetben inkább leállítja Hortit, mintsem erősítené a poénos vonalat a közvetítésekben.

Kiütéses győzelmek vitték a show-t

Az első adásban a három súlycsoport (férfi nehézsúly, férfi könnyűsúly és női könnyűsúly) egy-egy meccsét rendezték meg, előbb Molnár Áron „NoÁr” és Frohner Fecó sztárfodrász küzdött meg egymással.

RTL/Sallak Dóra, Balogh László

A vége kiütéses győzelem lett előbbi javára, aki a győzelmét Iványi Gábornak és a Magyar Evangéliumi Testvérközösségnek ajánlotta. Arra viszont látszólag nem számítottak a készítők, hogy két menet után véget ér a küzdelem, így aztán hosszú percekig úgy lehetett érezni, mintha senki nem tudná, mi következik.

Az este második meccsét Megyeri Csilla és Berki Mazsi vívta, utóbbi végül pontozással nyerte a párharcot. A legérdekesebb mégis Berki bevonulózenéje volt, a rockosított Gumimacik-főcím, ami nem azt vetítette előre, hogy egy ilyen meccsre számíthatunk:

Az este főmeccse az Árpa Attila-Nagy Ervin mérkőzés volt, amit az RTL igyekezett a lehető leghosszabban felvezetni, így növelve az izgalmakat.

Ezek után óriási pofára esés volt, hogy alig egy perc után Árpa kiütötte Nagyot, amire a készítők sem tudták, mit reagáljanak. Végül a reklámszünetet választották a lehetséges megoldások közül, ami úgy nézve teljesen értelmetlen volt, hogy a tízperces blokk után nagyjából 5 percig tartott még a műsor.

Nem számítottak a kiütéses győzelemre
RTL/Sallak Dóra, Balogh László

A sok negatívum mellett azért a meccsek és az egész műsor lebonyolítása rendben volt, viszont a most vasárnapi show-ra már érdemesebb lenne alaposabban készülni, hátha az adott híresség megint kiütné egy perc alatt ellenfelét.

A Sztárbox december 10-ig látható minden vasárnap este 7-től az RTL-en.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra