Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

„Kiváló hír a hétvégére” – Az EU rábólintott a TAO-program folytatására

Az elmúlt évtizedben közel 1000 milliárd forint ment néhány kiemelt sport támogatására. Most minimum 6 újabb évig futhat.

Nemzetközi terepen aratott nagy győzelmet a Sportért Felelős Államtitkárság csapata! Megkaptuk az Európai Bizottság határozatát: folytatódhat a TAO-program! - jelentette be Facebook-videójában a sportért felelős államtitkár.

Veled építjük a független újságírást!
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A program további 6 évig, azaz 2029. június 30-ig folytatódhat.

Schmidt Ádám ezzel a „kiváló hírrel” kíván mindenkinek jó hétvégét.

A hír kapcsán a Telex felhívja a figyelmet egy 2021-as adatra: tíz év alatt 923 milliárd tao-forint landolt a sportágban a költségvetés helyett.

A megnyílt majd bezárt szombathelyi Jégcsarnok is TAO-pénzekből épült. Csak éppen nincs pénz az üzemeltetésre.
Mészáros D. Zsolt

Azóta nyilván újabb súlyos milliárdokat utaltak a cégek a hat kiemelt sport a (labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda, a vízilabda, jégkorong) utánpótlásának a támogatására. Ezek a pénzek kikerülik a központi költségvetést.

A TAO-pénzek problémájával részletesen foglalkozott tavaly augusztusi podcastunk A hatalom leválogatja, hogy melyik korrupciót üldözi, és melyiket nézi el – És valójában ez a jogállam halála 2022. August 25. 16:59 , amelyben Ligeti Miklóssal, a Transparency International Magyarország jogi igazgatójával beszélgettünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra