„Kiváló hír a hétvégére” – Az EU rábólintott a TAO-program folytatására

Az elmúlt évtizedben közel 1000 milliárd forint ment néhány kiemelt sport támogatására. Most minimum 6 újabb évig futhat.

Nemzetközi terepen aratott nagy győzelmet a Sportért Felelős Államtitkárság csapata! Megkaptuk az Európai Bizottság határozatát: folytatódhat a TAO-program! - jelentette be Facebook-videójában a sportért felelős államtitkár.

A program további 6 évig, azaz 2029. június 30-ig folytatódhat.

Schmidt Ádám ezzel a „kiváló hírrel” kíván mindenkinek jó hétvégét.

A hír kapcsán a Telex felhívja a figyelmet egy 2021-as adatra: tíz év alatt 923 milliárd tao-forint landolt a sportágban a költségvetés helyett.

A megnyílt majd bezárt szombathelyi Jégcsarnok is TAO-pénzekből épült. Csak éppen nincs pénz az üzemeltetésre.
Mészáros D. Zsolt

Azóta nyilván újabb súlyos milliárdokat utaltak a cégek a hat kiemelt sport a (labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda, a vízilabda, jégkorong) utánpótlásának a támogatására. Ezek a pénzek kikerülik a központi költségvetést.

A TAO-pénzek problémájával részletesen foglalkozott tavaly augusztusi podcastunk A hatalom leválogatja, hogy melyik korrupciót üldözi, és melyiket nézi el – És valójában ez a jogállam halála 2022. August 25. 16:59 , amelyben Ligeti Miklóssal, a Transparency International Magyarország jogi igazgatójával beszélgettünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság