Kivásárolná az osztrákokat a GySEV-ből Lázár János

A magyar állami tulajdonrész növelésének érdekében a Strabagot is megkeresték.

A magyar állam az eddiginél nagyobb - akár 100 százalékos - tulajdonrészt szeretne a GySEV-ben, amiről kedden tárgyalni is fog az osztrák közlekedési miniszterrel - derült ki Lázár János építési és közlekedési miniszter szavaiból, melyek a parlament Gazdasági Bizottságának meghallgatásán hangzottak el a hvg.hu beszámolója szerint.

Lázár indoklása szerint

„Az a modell nem működik tovább, hogy mi vagyunk alul balekként”.

A magyar államnak jelenleg 65,5 százalékos, az osztrák államnak 28,2 százalékos tulajdonrésze van a cégben.

Lázár hozzátette, hogy a magyar állami tulajdonrész növelésének érdekében a Strabagot is megkeresték, mivel a vállalat is rendelkezik GySEV-részvényekkel, igaz csak 6,3 százalékkal.

Mint arról mi is beszámoltunk Lázár János kirúgta a GYSEV osztrák vezérigazgató-helyettesét 2023. November 16. 13:28 múlt héten, Lázár indoklás nélkül menesztette a GySEV osztrák vezérigazgató-helyettesét, Hanna Dellemannt. Az osztrákok szerint az egyoldalú döntés ellentmond a társaság jogi szerződéséinek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság