Teljesen más stílusban virágoztak ki Szombathely körforgalmai

Egy kis kreativitás és máris élvezetesebb lesz a betondzsungel ösvényein autókázni.

Észrevette már, hogy Szombathelyen több olyan körforgalom is van, amelyek kertszerűen lettek beültetve, díszítve. Apró parkok, amik égtájakat, természeti övezeteket próbálnak utánozni.

Itt van rögtön a Neumann János Általános Iskola (11-es Huszár út) előtt található pampás liget. Azt nem sikerült kiderítenünk, hogy a pampaszinyulak otthonra leltek-e már itt, de ettől függetlenül nagyon tetszetősre sikerült a dolog.

körforgalom virág -pampa
A 11-es Huszár úti, a Neumann János Általános Iskola előtt
Mészáros D. Zsolt

Hasonlóan jól sikerült a Savaria Plázánál lévő, sziklakertes beütéssel rendelkező körforgalom is, a maga színkavalkádjával. Az aszimmetrikus elrendezésének köszönhetően olyan, mintha a természet egy kis zárványa lenne, ami előbb volt itt, mint minden más, ami körülötte van.

körforgalom virág
Sziklakertes a Savaria Plázánál
Mészáros D. Zsolt

Első blikkre sivárnak hat az Emlékműnél (a Bartók Béla körút végén) található virágágyásos, ami gyakorlatilag három park metszéspontjában van. De, amikor az ember jobban szemügyre veszi, meglátja benne a rendszert, a szimmetriára törekvő körforgalom remek kontrasztot ad az azt övező három parknak.

körforgalom virág
Az Emlékműnél a szimmetria az úr
Mészáros D. Zsolt

A negyedik kedvenc a Városháza mögötti angolkertes körforgalom, ahol még a csatornafedlap is úgy simul bele az összképbe, mintha valami emléktábla lenne. Ötletes megoldás, pedig látszik, hogy a kényszer szülte.

körforgalom virág
Jobbra a városháza, balra az Iseum, a képre kattintva pedig a galériánk nyílik
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kép.