Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az elengedésről énekel legújabb dalában a szombathelyi Tóth Dani

A dal a Bennünk él címet kapta és videoklipet is forgattak hozzá.

Még májusban készítettünk interjút Tóth Dániel, aki végigénekelte a szombathelyi karantént 2020. May 12. 15:57 a 22 éves Tóth Dániellel, akit egész Szombathely megismerhetett a karanténos időszakban. Egyik állandó fellépője volt ugyanis az AGORA #kulturfutár akciójának, melynek keretében bejárta a lakótelepeket, hogy házhoz vigye a kultúrát.

Dani jelenleg Bécsben tanul a Zeneművészeti Egyetem jazzének szakán, a zene és az éneklés pedig 13 éves kora óta játszik igazán fontos szerepet az életében, ugyanis ekkor nyerte meg a Szombathely hangja nevezetű vetélkedőt. Az egyetem előtt a Szombathelyi Művészeti Szakgimnáziumban tanult, utána pedig egy évig a budapesti Bartók konzervatórium tanulója volt.

A fiatal énekes életében mindig is a zenéé volt a főszerep, a fellépések mellett folyamatosan tölti fel YouTube-csatornájára a különböző stílusú dalok feldolgozásait, ráadásul saját dalokat is ír. Általában akusztikus popdalokat, melyek nagyrészt a szerelemről szólnak. Most is egy ilyen szerzeménnyel rukkolt elő, melyhez videoklipet is forgatott, itt Szombathelyen. Ennek kapcsán beszélgettünk vele egy kicsit.

Hőbér Szabolcs

Mit jelent számodra ez a dal? Mi ihlette, miről szól?

Szomorú szerelmes dal, zongorakísérettel. Már évekkel ezelőtt született, a felvétel pedig az utóbbi időben készült el. Az elengedésről szól. Nem is tartom igazán szomorúnak a dalt. Ha valami véget ér, az emlékek megmaradnak. Szerintem ez szép dolog. Az élet pedig megy tovább a maga apró csodáival.

Mikor írtad?

Néhány éve írtam már, és ahogyan gyűltek a dalok, úgy gondoltam, megjelentetek néhányat közülük. Miután elkészült több szerzeményem stúdiófelvétele, megmutattam őket jópár családtagnak, barátnak, és szinte mindenkinek ez a dal tetszett a legjobban. Ezért döntöttem úgy, hogy a Bennünk él című dal lesz az első, amelynek megjelenik a klipje.

A te ötleted volt a klip koncepciója?

Volt egy terv, de ezt nem követtük olyan szigorúan. A forgatás közben jutott eszünkbe sok új ötlet. Mindenképpen szerettem volna drónfelvételeket is a klipbe, és különösen örülök, hogy olyan helyszíneket választottunk, melyek szépen bemutatják Szombathelyt is.

Hőbér Szabolcs

Mikor forgattatok és meddig tartott a forgatás?

Egy júniusi napon forgattuk a klipet, körülbelül 3 óra alatt. Németh Richárd készítette a felvételeket, a klipet én vágtam.

Hogyan választották ki a helyszíneket?

Nekem nagyon tetszett a Székesegyház mögötti híd, az volt az első helyszín. Ezen kívül az emlékmű előtti dombon és a Gayer parkban forgattunk. Az utóbbi két helyszínt a forgatás közben választottuk ki.

Tartogatsz még valamilyen meglepetést a közeljövőben?

Ezen kívül kiadok egy kislemezt is néhány hét múlva, elektronikusabb hangszerelésű számokkal. Ez újdonság lesz az eddig megszokotthoz képest. Augusztus közepén jelenik meg 5 angol dallal, egyelőre a Spotifyon és további zenei áruházak kínálatában lesz elérhető. A fizikai kiadás is tervben van, további két dallal.

És most jöjjön a videoklip:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Tóth Dániel, aki végigénekelte a szombathelyi karantént

A fiatal szombathelyi énekessel beszélgettünk, aki az elmúlt hetekben házhoz vitte a kultúrát a szombathelyieknek.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra