Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az elengedésről énekel legújabb dalában a szombathelyi Tóth Dani

A dal a Bennünk él címet kapta és videoklipet is forgattak hozzá.

Még májusban készítettünk interjút Tóth Dániel, aki végigénekelte a szombathelyi karantént 2020. May 12. 15:57 a 22 éves Tóth Dániellel, akit egész Szombathely megismerhetett a karanténos időszakban. Egyik állandó fellépője volt ugyanis az AGORA #kulturfutár akciójának, melynek keretében bejárta a lakótelepeket, hogy házhoz vigye a kultúrát.

Dani jelenleg Bécsben tanul a Zeneművészeti Egyetem jazzének szakán, a zene és az éneklés pedig 13 éves kora óta játszik igazán fontos szerepet az életében, ugyanis ekkor nyerte meg a Szombathely hangja nevezetű vetélkedőt. Az egyetem előtt a Szombathelyi Művészeti Szakgimnáziumban tanult, utána pedig egy évig a budapesti Bartók konzervatórium tanulója volt.

A fiatal énekes életében mindig is a zenéé volt a főszerep, a fellépések mellett folyamatosan tölti fel YouTube-csatornájára a különböző stílusú dalok feldolgozásait, ráadásul saját dalokat is ír. Általában akusztikus popdalokat, melyek nagyrészt a szerelemről szólnak. Most is egy ilyen szerzeménnyel rukkolt elő, melyhez videoklipet is forgatott, itt Szombathelyen. Ennek kapcsán beszélgettünk vele egy kicsit.

Hőbér Szabolcs

Mit jelent számodra ez a dal? Mi ihlette, miről szól?

Szomorú szerelmes dal, zongorakísérettel. Már évekkel ezelőtt született, a felvétel pedig az utóbbi időben készült el. Az elengedésről szól. Nem is tartom igazán szomorúnak a dalt. Ha valami véget ér, az emlékek megmaradnak. Szerintem ez szép dolog. Az élet pedig megy tovább a maga apró csodáival.

Mikor írtad?

Néhány éve írtam már, és ahogyan gyűltek a dalok, úgy gondoltam, megjelentetek néhányat közülük. Miután elkészült több szerzeményem stúdiófelvétele, megmutattam őket jópár családtagnak, barátnak, és szinte mindenkinek ez a dal tetszett a legjobban. Ezért döntöttem úgy, hogy a Bennünk él című dal lesz az első, amelynek megjelenik a klipje.

A te ötleted volt a klip koncepciója?

Volt egy terv, de ezt nem követtük olyan szigorúan. A forgatás közben jutott eszünkbe sok új ötlet. Mindenképpen szerettem volna drónfelvételeket is a klipbe, és különösen örülök, hogy olyan helyszíneket választottunk, melyek szépen bemutatják Szombathelyt is.

Hőbér Szabolcs

Mikor forgattatok és meddig tartott a forgatás?

Egy júniusi napon forgattuk a klipet, körülbelül 3 óra alatt. Németh Richárd készítette a felvételeket, a klipet én vágtam.

Hogyan választották ki a helyszíneket?

Nekem nagyon tetszett a Székesegyház mögötti híd, az volt az első helyszín. Ezen kívül az emlékmű előtti dombon és a Gayer parkban forgattunk. Az utóbbi két helyszínt a forgatás közben választottuk ki.

Tartogatsz még valamilyen meglepetést a közeljövőben?

Ezen kívül kiadok egy kislemezt is néhány hét múlva, elektronikusabb hangszerelésű számokkal. Ez újdonság lesz az eddig megszokotthoz képest. Augusztus közepén jelenik meg 5 angol dallal, egyelőre a Spotifyon és további zenei áruházak kínálatában lesz elérhető. A fizikai kiadás is tervben van, további két dallal.

És most jöjjön a videoklip:

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Tóth Dániel, aki végigénekelte a szombathelyi karantént

A fiatal szombathelyi énekessel beszélgettünk, aki az elmúlt hetekben házhoz vitte a kultúrát a szombathelyieknek.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra