Mit is mondott Koczka Tibor alpolgármesterként Alföldi Róbertről?

A hétfő esti Partizán-vitán került szóba a 2017-es Jordán-ügy és Koczka abban viselt szerepe.

Nem igaz, hogy negatívan szólt egy 2017-es közgyűlésen Alföldi Róbertről, éppen ellenkezőleg, megdicsérte Alföldi szombathelyi rendezését - válaszolta Gulyás Márton kérdésére a Partizán hétfő esti előválasztási vitáján Parázs hangulatban startolt a Partizán előválasztási vitája Szombathelyen 2021. September 07. 07:26 Koczka Tibor, az Új Világ Néppárt előválasztási jelöltje.

Koczka 2014 és 2019 között Szombathely kultúráért (is) felelős alpolgármestere volt, azon a bzonyos 2017 márciusi közgyűlésen Új színházigazgatói pályázat lesz, van költségvetése a városnak 2017. March 02. 08:45 tárgyaltak a szombathelyi színházigazgatói kinevezéséről. Gulyás Márton lapunk akkori tudósítására hivatkozva tette fel a kérdést Koczkának, aki azt mondta, a tudósítás rossz volt.

Koczka Tibor a hétfői vitán
Mészáros D. Zsolt

Megkerestük a négy évvel és fél ezelőtti tudósításunkat, ennyit írtunk Koczka Alföldit érintő kijelentéséről: "Alföldi Róbertet is említi nem éppen pozitívan."

A közgyűlésről készült jegyzőkönyv szerint Koczka szó szerint ezt mondta: "Ha azt mondja Alföldi Róbert, akkor Önök azt mondják, hogy igen, ő is rendezett már Szombathelyen és ő azt mondja, hogy Makrancos Kata és azt nem csak itt ebben a teremben mondja, de elmondta a 2015-ös színházi évadzárón is a Weöres Sándor Színházban igazgató úr és a színészek előtt, hogy az évad legjobb darabja volt."

Az Alföldi Róbertet érintő kijelentésnek azért volt súlya, mert a Fidesz abban az időben komolyan támadta Jordán Tamás igazgatót. Alföldi Róbertet viszont - finoman fogalmazva - nem kedvelte a kormánypárt, mert Alföldi többször is kinyilvánította negatív véleményét a kormányról.

Való igaz, Koczka közgyűlési kijelentése nem tekinthető negatívnak, viszont három héttel később, a színházügy miatt összehívott rendkívüli ülésen Újabb egy évre Jordán Tamás a szombathelyi színház igazgatója 2017. March 27. 17:54 ezt mondta Jordánról: "(Jordán) még arra is képes volt, hogy két Alföldi-darab között egy délutáni és egy esti között berohant Kálmán Olgához az ATV-be, elnézést, Kálmán Olgához a HÍR TV-be".

Fél évvel később egyébként interjút készítettünk Koczka Tibor: Nem vagyok az a tipikus politikus, ha ebben ki tudunk egyezni 2017. October 30. 07:58 Koczka Tiborral. Addigra Jordán Tamás megbízatását egy évvel meghosszabbították Újabb egy évre Jordán Tamás a szombathelyi színház igazgatója 2017. March 27. 17:54 . Koczka akkor ezt mondta Alföldiről lapunk kérdésére:

" Ön szerint melyik előadás volt a WSSZ legjobb darabja?

A Makrancos Kata, de ezt elmondtam tavasszal a közgyűlésben is, csak nem emelte ki a média. Alföldi rendezése hozott egy szemléletváltást, újfajta látásmódot, olyan apró nüanszokat láthattunk a színpadon, amire úgy gondolom, büszke lehet Szombathely."

Az viszont biztos, hogy a Jordán-ügy Szombathelyi színházügy: A Fidesz politikai cirkuszról beszél, a baloldal a kiutat keresi 2017. March 03. 12:54 ártott az akkori városvezetésnek. Egészen példátlan módon több százan gyűltek össze például a színházigazgató melletti szimpátiatüntetésen Nagyon sokan vonultak Jordán Tamásért a szombathelyi városháza elé 2017. March 02. 17:22 . Azért nem túl gyakori, hogy kulturális ügy miatt emberek vonuljanak az utcára. Valószínű, hogy az az ügy is közrejátszott a Fidesz 2019-es szombathelyi választási vereségében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet