Eddig: 423 520 / 3 000 000 Ft, 30 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Életveszélyes munkaterület Szombathelyen - Frissített

A Kodály Zoltán utcáról kaptunk olvasói fotót.

"A Kodály Zoltán utca felújításának első lépéseként a kivitelező szakaszosan feltörte az útszegélyt, ezzel egy ~40cm mély és fél-másfél méter széles árkot hozva létre, amibe tízméterenként egy-egy köracél pálcát szúrt le védősapka nélkül. Utóbbi egy jelzőszalagot tartott, ami az első éjjel leszakadt"

- írja fotókkal is alátámasztott üzenetében az olvasónk.

Az utca szerinte jelenleg életveszélyes, a munkaterület ugyanis nincs elkerítve, nincs jelölve, a pálcák bármikor átszúrhatnak valakit.

Kodály Z. munkaterület
Olvasó

Azt írja, már reggelt jelezte a városvezetésnek, de eddig (szerda kora délután) nem történt semmi.

Kodály Z. munkaterület
Olvasó

Mivel valóban életveszélyesnek néz ki a helyzet, így a fotókat mi is közzétesszük, és közben próbáljuk kideríteni, hogy pontosan mi is történik a szombathelyi Kodály Zoltán utcában.

Frissítés:

A polgármesteri hivataltól szerdán este az alábbi választ kaptuk:

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szombathely, Kodály Zoltán utca burkolatfelújítására 2023. szeptember 21-én vállalkozási szerződést kötött a STRABAG Építő Kft-vel. A munkaterület 2023. szeptember 22-én átadásra került. A kivitelező a kivitelezési munkákat megkezdte, jelenleg a meglévő szegély bontási munkáit végzi.

A kivitelező az építési terület körül a leszakadt jelzőszalagot időközben visszahelyezte/pótolta, valamint a munkaterület elkerítése érdekében még a mai napon állósávos táblákat helyez el. Kivitelező október 5-én reggel megkezdi az új szegélyek elhelyezését, így a jelenlegi munkaárok megszűnik, a szalagot tartó betonacél pálcák eltávolításra kerülnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Jelentem

Tovább az oldalra