Komplett, érettségi előtt álló osztály is hiányzott ma az iskolából Szombathelyen

Ma tartották a tiltakozó tanárokhoz csatlakozó szülők és diákok második nagy akcióját.

A másfél héttel ezelőtti kockás inges nap Az Instagramon is hatalmasat megy a kockásinges mozgalom 2016. February 19. 18:11 után február 29-ére

Nem leszek suliban

Közel 50 ezer szülő csatlakozhat a tiltakozó tanárokhoz 2016. February 17. 12:57 címmel újabb látványos tiltakozó akciót hirdettek, ezúttal a szülők. Arról szólt a dolog, hogy az évi három igazolható hiányzásból egyet közösen használjanak el ma, így tömeges hiányzással demonstrálva azt, hogy nem csak a tanárokat érinti a mai magyar közoktatás tragikuma.

Körbekérdeztünk, mi a helyzet Szombathelyen. Felhívtunk néhány olyan iskolát, amelyek korábban csatlakoztak a miskolci tanárok közoktatás súlyos problémáira rávilágító nyílt leveléhez Már 19 vasi iskola csatlakozott a miskolciak nyílt leveléhez 2016. February 12. 12:46 .

Sok hiányzást az influenzával indokolnak

Érdeklődtünk a tanári tiltakozásokat Szombathelyen másodikként aláíró Neumann János Általános Iskolánál is. Csapó Erzsébet igazgató elmondta, ma sok szülő jelezte, hogy influenza miatt nem megy a gyerek iskolába, de ez az elmúlt napokra is jellemző volt. Óra nem marad el, van osztály, ahol nincs is hiányzó.

Neumann János Általános Iskola
Garai Antal Atom

Hasonló választ kaptunk a Derkovits Gyula Általános Iskola igazgatójától, dr. Kovács Péternétől is. Semmi különös nincs, influenza van.

A Bolyai iskola igazgatóját is elértük, Papp Tibor azt mondta, az általános iskolások körében nem volt jellemző, csak a betegek nem voltak ma, a 9-12. évfolyamosok köréből viszont már nagyobb számban akadtak hiányzók. Tizenkettőből öt osztályban az átlagon túli volt a hiányzók száma.

Az iskola, ahol a diákok kétharmada kihagyta a mai napot

Rápli Róbert, a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola igazgatója jóval megdöbbentőbb dolgokat mondott: alig látott diákot a folyosókon, rengetegen maradtak ma otthon. Ahol tudták, megtartották az órákat, de előfordult, hogy nem is volt kinek: egy teljes érettségi előtt álló osztály is otthon maradt.

Az igazgató külön hangsúlyozta, hogy semmilyen módon nem befolyásolták a diákokat, ez kizárólag szülői kezdeményezésre szerveződött, ő maga is meglepődött a hiányzás mértékén. A legnagyobb számú órai részvétel ma abban az osztályban volt, ahol a diákok 40 százaléka otthon maradt, ennél csak nagyobb arányban hiányoztak. Megtudtuk, hogy az iskolába járó 195 diákból 123-an nem voltak ma iskolában, tehát az iskola tanulóinak majdnem kétharmada nem jelent meg ma tanításon.

Az, hogy ez hova fog vezetni, egyelőre nem tudni, de két hónapja még a közoktatásért felelős államtitkárt Menesztették Czunyiné Bertalan Juditot, a köznevelési államtitkárt 2016. February 06. 12:01 és a KLIK vezetőjét Vezéráldozat a KLIK-nél, távozik Hanesz József 2016. February 25. 19:52 is máshogy hívták...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet