Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Koncertvideók a Magyar Dal Napjáról és a Big Band Fesztiválról

Egész estés elfoglaltságot kínálunk azoknak, akik felidéznék a hétvége szombathelyi, Fő téri koncertjeit, esetleg azért kíváncsiak rájuk, mert lemaradtak róluk.

Big Band Fesztivál

Szombathely az egyetlen város az országban, ahol egy civil szervezet (Isis Big Band Egyesület) a nagyközönség számára szervez Big Band Fesztivált. A program szerves része már Szombathely nagyrendezvényeinek.Az idei fesztiválon köszönthetünk először németországi big bandet, mely tovább növeli a fesztivál szakmai színvonalát - olvasható a zenekar honlapján.

Ízelítő a fesztivál külföldi vendégeinek előadásából

A házigazda Isis Big Band koncertje:

A Magyar Dal Napja Szombathelyen

A Soulution koncertjétől a Vad Fruttikig hét órán keresztül követtük nyomon az eseményeket. Aki lemaradt, az most valamennyit bepótolhat. A csapatokhoz a programban kiadott ismertetőt közöljük.

Közönség a Magyar Dal Napján és a Big Band fesztiválon
A közönségről is van még néhány képünk
Tánczos Mihály

Soulution

A Hét darab szombathelyi figura megNovemberelte magát 2011-ben, és zenekart alkottak. A földi élet örömeit és bánatát kutatják különböző zenei stílusokat ötvözve sajátos hangzásban. A zenei skálájuk igencsak színesnek mondható - reGGae, sKa, pop, funk, soul, majestyle. Skatulyák nélküli dal szülések, fröccsös vacsorák, hölgyek csibészelése, közönség zargatása, és a zene magasztos szintre emelése. Ez a Soulution - valami új, valami jó!

A Soulution koncertje

Barabonto

A Barabonto zenekar a magyar népzenei, rock, ska, punk, balkán műfajokat egybegyúrva alkotta meg a ’gastrock’-nak nevezett sajátos stílusát, mely fesztivál hangulatú féktelen mulatásra ösztönzi a hallhatóságot. Az együttes a sokféle egyéniség és zenei stílus harmonikus egységét valósította meg, mely árasztja magából a természetes jó hangulatot. Sokszínű és szórakoztatás-centrikus muzsikájukkal korosztálytól függetlenül képesek megmozgatni a közönséget, aminek köszönhetően már országszerte a városi rendezvények és klubok állandó fellépői.

A Barabonto koncertje

Bye Alex

Alex egész eddigi életében kereste az utat a zenéhez, minden lehetőséget megragadott, hogy ezáltal kifejezhesse önmagát. Első titkos nótáját, valamikor 11 éves korában költötte. Talán, még meg is van valahol egy kazettán, de sosem mutatta meg senkinek! Körülbelül 15 évesen komponálta meg első - akkor épp elektronikus - témáit, valami ócska zeneszerkesztőn, de ezek szintén az 'asztalfiókban' landoltak... A gimnázium végén, pár haverral zenekart is alapított, amely óriási sikertelenségnek örvendett, hiszen egy dalt sem raktak össze, pedig Alex sokat írt már akkor is. Az egyetem alatt, Love Story Bar néven, sok próbát és néhány demózást is megélt egy felállással, de messzebbre nem jutott. Ugyanakkor, ennek az időszaknak a terméke, első saját dala, melyet már nagyközönségnek is megmutat, a Csókolom! Alex szeret pepecselni a témákkal, örök elégedetlen, keserédes, cinikus, de mégis mulatságos figura, akivel nehéz dűlőre jutni.

ByeAlex a szombathelyi Fő téren

Vad Fruttik

Az öttagú Vad Fruttik – élén a hazai porond egyik legenergikusabb frontemberével, Likó Marcell gitáros-énekessel – egyike az elmúlt évek nagy hazai „alternatív” befutóinak – persze alternatívot már csak megszokásból mondunk, hiszen a Fruttik zenéje színes, több stílust keresztező, hol odalépősebb, hol finomabb, hol érzelmesebb, hol ironikusabb popzene. A zenekar 2005-ben tűnt fel Szerelmes dal című számával, melyet 2006-ban követett a Vad Fruttik debütáló nagylemeze, a Rózsikámnak digitálisan, olyan slágerekkel, mint a Sárga Zsiguli, vagy a Nekem senkim sincsen, melyek komoly országos ismertséget hoztak, s népes rajongó tábort kerekítettek a várpalotai zenekarnak. Ezt követte a 2008-as Egy éjszaka Bohémiában, mely eddigi dolgaikhoz hasonlóan a pop, a rock, a funk, a lounge, a latin zene, az élő megszólalás és az elektronika keveréke. Vadonatúj EP jelent meg nemrég, amelyről a Magyar Dal Napján is szemezgetnek a srácok!

Vad Fruttik koncert

Karak

2010-ben alakult ki végleges formájára a Karak zenekar, amikor azt találták ki, hogy újabb gitáros helyett egy népi brácsást keresnek, akit meg is találtak Kapiller Mátyás barátjuk személyében. Így az addig is erős népzenei hatások felerősödtek és így lett teljes a leginkább "indie-folk"-ként jellemezhető zenekar. Az angolszász "alternatív" rock és a népzene szokatlan kettőssége adja azt az igazán különleges hangzást, amelytől a zenekar újszerű de mégis valahol a régiből építkezik. A zenekar tagjai: Németh Bence (gitár, hegedű, ének) Németh Balázs (dob) Papp Gábor (basszusgitár) Kapiller Mátyás (brácsa)

Karak koncert

AVD

A zenekart Horváth (Joker) Geri - ének, Standy Miklós - dobok, Vargyas László - basszusgitár, Horváth András - gitár és Lakics Ádám - gitár alkotják és 2012. januárja óta tevékenykednek. Ami talán közös bennük, hogy minél több emberrel szeretnék megismertetni a zenéjüket és szeretnének a lehető legtöbb helyre eljutni és játszani. Speciális rock muzsikát ígérnek.

AVD koncert

Soulwave

A Soulwave 2007-ben kezdte pályafutását a Butterflies címre keresztelt EP-vel, az első videoklipes kislemez pedig 'Lonely' címmel jelent meg. Ezzel zenekar hamar felkeltette az érdeklődést maga körül, így az ezt követő évek folyamatos koncertezéssel, stúdiózással teltek, aminek eredményeként 2010-ben jelent meg a Soulwave első nagylemeze a 'One Night Stand', 11 dallal. A lemez megjelenése után, a zenekar szünetelni kényszerült, majd a csaknem két éves kihagyás után, új tagokkal, és friss lendülettel tértek vissza. A 2013-as évet egy 15 állomásos osztrák-magyar turnéval kezdték, majd nyáron rögzítették az ’1975’-re keresztelt EP-t, amely tanúbizonyságot tesz a zenekar kísérletező kedvéről, ugyanis az energikus garage rock dalok mellett folk, a pop és soul hatások is jelen vannak, mindez a ’60-as évek hangzásával megspékelve. A lemez első kislemeze az I Can’t Be Loved az MR2 Petőfin is hallható, az EP pedig a svéd Substream Records gondozásában jelenik meg.

Soulwave koncert

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra