250 konténerből álló menekülttábort terveznek Szentgotthárdra

A város tiltakozik, nem értik, miért ide hoznák a menekülteket. Demonstrációt is terveznek.

Nagyon úgy tűnik, hogy a szeptemberben felállított sátortábor elbontásával nem ért véget a szentgotthárdi menekülttábor története. Most már az is világos, hogy a sátrakat bontották csak le A helyszínről jelentjük: Ezért bontják a szentgotthárdi befogadótábort 2015. November 09. 11:26 azért, mert azokat Szlovéniának ígérték. A tervek szerint rövidesen téliesített lakókonténereket hoznak az osztrák határ közvetlen közelében lévő területre, a hírek szerint 250 darabról van szó.

A polgármester és a képviselő-testület lemondását követelik

Mondd el nekünk, milyen Nyugatot szeretnél!
Kitöltöm a kérdőívet

A város felbolydult a hírre, a múlt héten rendkívüli testületi ülést hívtak össze, ezen a képviselők elutasították a tervet, és tiltakozásukat fejezték ki a tábor megépítése ellen.

Bontják a szentgotthárdi menekülttábort
Galériánk a szentgotthárdi befogadótábor bontásáról
Tánczos Mihály

Korábban viszont Szentgotthárd 40 millió forintra pályázott a szeptembertől november elejéig működő befogadótábor költségei miatt, a hírek szerint ez veszélybe kerül, ha nem járulnak hozzá a konténertábor megépítéséhez.

A leghevesebben a helyi Jobbik szervezet tiltakozott, ők a polgármester és a tábort megszavazó képviselők lemondását követelik abban az esetben, ha a tábor megépül. Információink szerint Huszár Gábor, polgármester egy interjúban párhuzamot vont a debreceni menekülttábor megszüntetése és a gotthárdi tervek között, és értetlenségének adott hangot, hogy a menekültek útvonalától 120 km-re akarnak egy új tábort létrehozni.

Tárgyalnak vagy nem tárgyalnak?

Az viszont jelenleg is kérdéses, hogy az önkormányzat megakadályozhatja-e, hogy a magyar-osztrák határtól pár méterre lévő területen a Belügyminisztérium és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal megépítse a tábort.

A november 16-ai rendkívüli testületi ülésen a polgármester ígéretet tett, hogy a november 25-i képviselő-testületi ülésen ismét tárgyalnak az ügyről. Az ülés napirendi pontjai között azonban egyelőre nem szerepel a konténertábor kérdése.

A Jobbik közben a szentgotthárdiak segítségét kérte, és a szerdai ülés kezdete előtt, délután fél kettőtől demonstrációt tartanak a szentgotthárdi polgármesteri hivatal előtt.

Címlapképünk csak illusztráció.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet