Túl kicsi lenne a körforgalom a buszoknak a sárvári vasútállomásnál?

Olvasónk szerint a buszok levágják a kanyart, így balesetveszélyt okoznak.

Balesetveszélyes a vasútállomásnál lévő körforgalom, a buszok nehezen kanyarodnak be, jó részük le is vágja a kanyart - írta sárvári olvasónk. Javasolta, nézzük meg, mert szerinte itt előbb-utóbb baleset lesz, ha nem történik valami.

Az említett körforgalom a vasútállomás mellett található, a Hunyadi János, Uzsoki és Selyemgyár utcák kereszteződésében. A vasútállomás előtt buszmegállót is kialakítottak a távolsági buszoknak, így a körforgalmat valóban több busz használja.

Ráadásul október eleje óta erre járnak a vonatpótló buszok is, amelyek Szombathely és Celldömölk között szállítják az utasokat. Ehhez volt szerencsém nekem is, amikor egy hónapja Veszprémen át utaztam Budapestre, és Szombathelytől Celldömölkig vonatpótló buszra kellett szállni.

Bőven van hely a körforgalomban
Mészáros Zsanett

A vonatpótló a Sárvárt átszelő főútról a Hunyadi János utcán át közelítette meg a vasútállomást, és az említett körforgalomnál kellett balra kanyarodnia.

A Hunyadi és Selyemgyár utcák 90 foknál kisebb szöget zárnak be egymással, így valóban nehezebb a Hunyadiról balra kanyarodni. A vonatpótló busz is nagyon lassan haladt, és az elejét a körforgalom külső széléig kiengedte a sofőr, de a helyzetet nem éreztem veszélyesnek.

Ha jobban megnézzük a körforgalmat, látszik, hogy az úttest elég széles, és a belső körnek sem kicsi az átmérője. Akadnak ennél kisebb körforgalmak is.

Busz a körforgalomban
Mészáros Zsanett

Ezen a képen látszik, hogy kanyarodás közben a busz megdől egy kicsit, de ez egyszerű fizika. Elsőre tehát nem úgy tűnik, hogy balesetveszélyes lenne a körforgalom, persze, előfordulhatnak extrém esetek.

Olvasóink véleményeit kommentben várjuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem