A sajtó megírta, hogy Körmenden diákokat rendeltek ki egy ünnepségre, a polgármester külföldi hatalmak kiszolgálásáról értekezik

Még március 14-én, egy nappal az ünnepségek előtt írta a 444.hu , hogy a másnapi, pénteki tanítási szünet ellenére a körmendi Somogyi Béla Általános Iskola ötödikeseit ki akarták rendelni a városi ünnepségre, ahol beszédet mondott Bebes István polgármester (Fidesz) is.

A lap azt is írja, hogy később a kötelező részvételt önkéntessé változtatták, a tagiskola igazgatója azt mondta kérdésükre, hogy

megbeszélés hatására

döntöttek így. Korábban egyébként több szülő is felháborodott, egyikük ezt írta a 444-nek:

Még ha nem is lenne péntekre programunk, nem engedném el a lányomat, hogy politikai pedofíliának a résztvevője legyen. Igazolni sem fogom, de ha e miatt valami hátrány éri, elbeszélgetek majd az igazgatóval.

A 444.hu idézte a közoktatási törvényt, ami kifejezetten tiltja az iskolai politizálást, de nemcsak azt, hogy az iskola területén párt, politikai célú mozgalom vagy párthoz kötődő szervezet működjön. Hanem külön kimondja azt is, hogy

az alatt az idő alatt, amíg az óvoda, iskola, kollégium ellátja a gyermekek, tanulók felügyeletét, párt vagy párthoz kötődő szervezettel kapcsolatba hozható politikai célú tevékenység nem folytatható.

Márpedig Bebes István több tisztséget is betölt a kormánypárt színeiben.

A cikket átvette az Index is, könnyen lehet, hogy ez háborította fel a vs polgármesterét.

Bebes István ugyanis az ünnepség után egy nappal, március 16-án Facebook-posztban fakadt ki, szerinte a cikkeket közlő sajtóorgánumok szabadságukkal visszaélnek, az általuk gyártott tartalmak

Nemzetközi nagytőkéseket, idegen érdekeket szolgálnak ki. Olyan brüsszeli bürokratákat, akik lebontanák a nemzetállamokat, hogy a helyüket átvegye egy multikulturális katyvasz, az úgynevezett Európai Egyesült Államok .

Bebes István

Bebes hozzáteszi:

A szabad sajtó eszmeisége nem azt jelenti, hogy bárkiről, bármikor, bárhol, bármit írhatnak felelősség nélkül. Nem azt jelenti, hogy pusztán politikai haszonszerzés miatt, egy hazáját szerető tanár, szerencsétlenül megfogalmazott mondatait kiforgatva, hazugságokkal mocskolhatnak be városokat, intézményeket, vagy azok vezetőit.

A bejegyzés végén kiemeli, hogy

A 444.hu hazug cikke alkalmas arra, hogy mind a várost, mind pedig a személyemet (Bebes István polgármester - a szerző) rossz színben tüntesse fel

Akkor nézzük.

Ha az említett nagytőkések és idegen hatalmak érdeke az, hogy hazánkban a többség felhatalmazásával rendelkező nemzeti kormány által elfogadott törvényeket maradéktalanul betartsuk, valamint az, hogy a közfeladatot ellátó személyek, szervezetek esetében megvizsgáljuk és közbeszéd tárgyává tegyük a törvényben foglalt kötelezettségek érvényesülését, magyar állampolgárként az érdekegyezés jegyében üdvözlöm a nagytőkéseket és idegen hatalmakat.

Magyar állampolgárként határozottan érdekelt vagyok a jogfolytonosság és a törvény előtti egyenlőség kérdéseiben, ezen elvek érvényre juttatásában, és feltételezem, hogy ebben minden magyar állampolgár érdekelt. A sajtónak nem feladata a törvény előtti egyenlőség biztosítása, azonban feladata, hogy nyilvánosságot biztosítson minden olyan esetnek, ahol a törvények betartása és betartatása bármilyen okból hiányt szenved, vagy szenvedhet.

A magyar állampolgároknak ugyanannyi joguk van tudni, hogy egy köznevelési intézményben közfeladatot ellátó személyek munkájuk során betartják-e a rájuk vonatkozó előírásokat, mint azt, hogy, a brüsszeli bürokraták mire készülnek.

Bebes nem pusztán bejelenti a jogi útra terelés tényét, hanem a kormánypártok által képviselt álláspont közlése mellett ítéletet is hoz, hazugnak nevezi a cikkben foglalt állításokat, természetesen anélkül, hogy azokat cáfolná. Megtehetné ezen felül azt is, hogy a kétes ügy nyilvánosságra hozatala után az ügyben illetékes, a pedagógusok munkáját ellenőrző és értékelő intézményhez fordul az ügyben útmutatásért, állásfoglalásért, azonban ezzel a lehetőségével nem, vagy nem a nyilvánosság előtt él.

Tehát a számára biztosított nyilvánosságot a körmendi polgármester nem egyszerű tényközlésre, bejelentésre használja, hanem egyértelműen politikai haszonszerzés a célja, és ezzel a törvény által szabályozott kérdésből politikai kérdést csinál. Bebes szavaival élve a szólás-, és sajtószabadság törvények által biztosított használata nem csak jog, de felelősség is.

Gyerekeket politikai célra használni, ezt valóban tiltja a törvény, ennek ellenére elég gyakori. Csepregen például tavalyelőtt decemberben térdepeltették a hideg aszfaltra A hideg aszfalton kellett térdelnie az óvodásoknak Csepregen 2017. December 13. 18:21 a gyerekeket egy utca átadásán, pár nappal később a csepregi polgármester az óvodában fotóztatta magát A csepregi óvodában maga a polgármester ropta a gyerekekkel. Nagyon-aranyos képek következnek! 2018. February 19. 15:56 gyerekekkel.

A hideg aszfalton térdelnek a gyerekek egy utca átadásán, Csepregen
Trió TV Dunántúl Facebook-oldal

De ide tartozik az is, amikor Szombathely alpolgármesterét, a Fidesz lehetséges polgármesterjelöltjét hívják meg egy iskolába, hogy a víz világnapja alkalmából az ivóvizet reklámozza Az ivóvizet reklámozta az egyik szombathelyi iskolában Illés Károly alpolgármester 2019. March 21. 13:48 a gyerekeknek.

Vagy az, amikor a március 15-i szombathelyi ünnepségen Hende Csaba országgyűlési képviselő látványosan megsimogatja egy huszárcsákós kisfiú fejét Március 15. legédibb képe: ahogy Hende Csaba tenyerébe rejti és simogatja egy huszárcsákós kisfiú arcát 2019. March 19. 18:28 , és erről fotó is készül.

Facebook

Az idén tavasszal az LMP az ombudsmannál jelentette fel Az ombudsmannál jelenti fel a Fideszt az LMP a gyerekek politikai felhasználása miatt 2018. March 24. 16:47 a Fideszt a gyerekek politikai célú felhasználása miatt. Azt nem tudjuk, történt-e valami azóta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem