Rendelőudvar, vasúti átjáró állapotára panaszkodott körmendi olvasónk, van egy jó hírünk

Olvasónk elkeseredetten fordult hozzánk a város útjait illetően. Egy biztos, itt sem lehet jobban közlekedni, mint Szombathelyen.

"Körmenden az orvosi rendelő udvara (parkolója) is megérne egy misét, akár közepes esőzés alatt/után! A víz nem folyik el, az autóból alig lehet a 10-20 cm-s vízben kiszállni!" - írja felháborodott hangú levelében olvasónk.

Azt is írja, hogy érdekes a volt kacsatelepi leállított lövői vasúti átjáró sorsa is. "Pont két éve, így nyáron egy állítólag alföldi javító brigád nekiugrott, felbontotta a sínek mellett, majd nagyon szépen újra aszfaltozták. Ez az új burkolat kb. 3-4 hónap után már nagyon "gyűrődött", majd az északi oldalán egyre több és nagyobb leszakadás - gödör - keletkezett. Tettünk bejelentéseket a Gysevnek, 1-2 vödör aszfalttal eltüntették a lyukakat, és ez már 1,5 éve így megy a 8-as (Rákóczi) úton."

Korábban egy olvasónk már felhívta a figyelmet a futóműgyilkos átjáróra
Olvasó

Azt is hozzátette: "A Rákóczi út burkolata fel lett újítva a Tescótól a kacsatelepi sorompóig. A sorompón túli 200 méter a Körmend tábláig valamiért elmaradt. Érdeklődésemre az önkormányzat illetékes osztályán egy munkatárs úgy tájékoztatott, hogy lesz egy körforgalom építés a Jáki kereszteződésbe az ADÁ-nál és azzal együtt lesz megcsinálva, na most, a körforgalom (minek is?) elkészült, üzemel, az utat viszont "elfelejtették" megcsinálni, és olyan hangokat hallani, hogy nem is lesz, mert nincs rá keret."

"Tudom, hogy nem fog történni semmi, a városvezetés az új sportcsarnok építés bűvöletében él, ilyen apróságok csak a mindennap arra közlekedőket zavarják!" - fejezte be a levelet körmendi olvasónk.

Van egy jó hírünk

A levél után megkerestük a körmendi önkormányzatot, ahonnan az alábbi válasz érkezett:

Körmend Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a belterületi úthálózat megújítására. Az elmúlt években több utca is új útburkolatot kapott, melyek jelentősen javították a város közlekedési feltételeit.

Az orvosi rendelő mögötti parkoló megújításával kapcsolatban tájékoztatom, hogy jelenleg a tervezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás lefolytatása zajlik, amelyet Vas Megye Önkormányzata koordinál.

A Rákóczi utcai vasúti átjáró a Gysev Zrt. kezelésében van, így felújításának feladata nem Körmend Város Önkormányzata hatásköre. Bebes István polgármester az elmúlt időszakban több alkalommal is jelezte a Gysev vezetősége felé a problémát, ill. több alkalommal történt egyeztetés a kezelővel, annak mielőbbi felújítása érdekében.

A vasúti átjáró és a körforgalom közötti, a felújításból kimaradt 300 méteres szakasz útburkolat felújítása szerepel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által kivitelezendő útszakaszok tervezett felújítása sorában. Így reményeink szerint hamarosan a hiányzó szakasz is új útburkolatot kaphat!

Körmend Város Önkormányzata az új multifunkciós sportcsarnok mellett rengeteg egyéb más kötelező és önként vállalt feladatot végez nap mint nap. Ezen feladatok elvégzésekor minden alkalommal igyekszünk figyelembe venni a lakosság érdekeit és kívánságait.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem