Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négy állami fenntartású szombathelyi iskolában jelent meg hétfő délutánig a koronavírus

A Nyitra utcai iskolában a teljes felső tagozatra kezdeményezték a digitális oktatás bevezetését - írja válaszában a Tankerületi Központ.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"A Szombathelyi Tankerületi Központ fenntartásában Szombathelyen négy intézmény érintett jelenleg koronavírus fertőzésben" - írja lapunk pénteken feltett kérdéseire a Központ.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A múlt héten, szerdán írtunk arról, hogy a Kanizsai gimnáziumban egy végzős diáknál találtak koronavírust, és hogy több osztály is digitális oktatásra tért át. Mindezt a Tankerületi Központ is megerősítette most:

"A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziumban az Operatív Törzs elrendelte a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetését a 12. évfolyamon érintett osztályaiban. Az érintett pedagógusok hatósági karanténban vannak."

Ugyanabban a cikkünkben írtuk, hogy a Bartók Béla zeneiskolában egy pedagógus fertőződött meg, majd azt is írtuk, hogy azokat a tanárokat, akik részt vettek a tanévnyitó értekezleten, karanténba helyezték Karanténba helyezték a szombathelyi zeneiskola tanévnyitó értekezletén részt vett pedagógusait September 10. 12:52 . De mivel Fodor István, a tankerület igazgatója is ott volt ezen az értekezleten Nem csak pedagógusok voltak a szombathelyi zeneiskola gócpontnak tekintett tanévnyitó értekezletén September 11. 11:59 , feltettük a kérdést, hogy ő karanténban van-e. A zeneiskoláról ezt írták:

"A Bartók Béla Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskolában tantermen kívüli digitális munkarendben folytatódik oktatás. A tankerületi igazgató nem érintett a kontaktkutatásban, egészséges."

A Derkovits iskolában hét osztály van karanténban
Forrás: derko.hu

Pénteken derült ki, hogy a Nyitra Utcai Általános Iskolában is találtak egy fertőzött diákot A szombathelyi Nyitra utcai iskolában is megjelent a koronavírus September 11. 11:11 , a tankerület azt kéri, hogy a felső tagozatosoknál a digitális oktatást.

"A Nyitra Utcai Általános Iskola egy 6. osztály tanulói nem látogathatják az iskolát. A kontaktkutatás során az érintett pedagógusok esetén rendeltek el hatósági karantént. A Szombathelyi Tankerületi Központ a pedagógusok érintettsége miatt kéri a felső tagozaton a tantermen kívüli, digitális oktatás elrendelését, amennyiben a rendelkezésre álló adatok indokolttá teszik" - írják.

Vasárnap délelőtt kaptuk a hírt Hét osztályt helyeztek karanténba a szombathelyi Derkovits általános iskolában September 13. 11:21 , hogy a Derkovits általános iskolában az egyik pedagógus tesztje pozitív lett, hét osztályt helyzetek karanténba. Ezt a tankerület is megerősítette most:

"A járási tisztifőorvos tájékoztatása szerint a Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola egyik pedagógusa szintén igazoltan fertőzött a koronavírussal. A hat felső tagozatos osztály tanulói, továbbá a 3. osztály tanulói hatósági karanténban vannak, az érintett osztályok tantermen kívüli, digitális oktatásban részesülnek. A nem érintett osztályokban a tanítás hagyományos módon folytatódik" - válaszolta a Tankerületi Központ.

A tankerület levelének érkezésével egy időben olyan információt kaptunk, hogy a Zrínyi iskolában is megjelent a koronavírus. Ezt azonban megkeresésünkre az iskola igazgatója Kis Gábor cáfolta. Mint mondta, az iskolában normál tanrend szerint zajlik az oktatás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés