Hét osztályt helyeztek karanténba a szombathelyi Derkovits általános iskolában

A szülőket e-mailben értesítette az iskola, a hatóságok utasítására várnak.

Péntek este 11 órakor e-mailben értesítette hét osztály tanulóinak szüleit a szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola, hogy az iskola egyik pedagógusának koronavírus-tesztje pozitív lett. Az e-mailket az érintett osztályok osztályfőnökei küldték - tájékoztatta lapunkat egy harmadik osztályos diák édesanyja.

A levélben azt is írták, hogy a Nemzeti Népegészségi Központtal egyeztetve értesítették a szülőket, a pedagógus által oktatott hét osztály tanulóit szombat reggeltől karanténba helyezték.

Derkovits iskola
Forrás: derko.hu

A hét osztályba járó gyerekek hétfőn nem mehetnek iskolába, az iskola vezetése a hatóságok utasítására, tájékoztatására vár.

A hét elején jelent meg a szombathelyi iskolákban a koronavírus, először a zeneiskolában és a Kanizsai Dorottya gimnáziumban Koronavírus: Egy pedagógus és egy diák is megfertőződött Szombathelyen 2020. September 09. 18:27 , a zeneiskolában le is állt a tanítás, miután a teljes tanári kart karanténba helyezték Karanténba helyezték a szombathelyi zeneiskola tanévnyitó értekezletén részt vett pedagógusait 2020. September 10. 12:52 .

Péntekre már a Nyitra utcai iskolában egy hatodikos gyereknél találtak fertőzést A szombathelyi Nyitra utcai iskolában is megjelent a koronavírus 2020. September 11. 11:11 , az egyik hatodik osztályt teljes létszámban karanténba helyezték, hat gyereken végeznek tesztet.

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton jelentette be Orbán bejelentése: október 1-től kötelező lesz lázat mérni belépéskor az iskolákban 2020. September 12. 10:33 , hogy október 1-től minden iskolában mérik a tanulók lázát belépéskor, egy esti nyilatkozatában Orbán a járványról az M1-en: lesz ez még több is 2020. September 12. 20:38 azt kérte, hogy mindenki tartsa be az alapszabályokat, és kijelentette, most nem kell lezárni az iskolákat, a szülők és a gyerekek sem akarják.

Szombaton egyébként 484 új fertőzöttet regisztráltak Egy kis csillapodás: mára 484 új fertőzött van 2020. September 13. 09:48 hazánkban, négy krónikus beteg elhunyt, az aktív fertőzöttek száma 7603 fő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet