Hét osztályt helyeztek karanténba a szombathelyi Derkovits általános iskolában

A szülőket e-mailben értesítette az iskola, a hatóságok utasítására várnak.

Péntek este 11 órakor e-mailben értesítette hét osztály tanulóinak szüleit a szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola, hogy az iskola egyik pedagógusának koronavírus-tesztje pozitív lett. Az e-mailket az érintett osztályok osztályfőnökei küldték - tájékoztatta lapunkat egy harmadik osztályos diák édesanyja.

A levélben azt is írták, hogy a Nemzeti Népegészségi Központtal egyeztetve értesítették a szülőket, a pedagógus által oktatott hét osztály tanulóit szombat reggeltől karanténba helyezték.

Derkovits iskola
Forrás: derko.hu

A hét osztályba járó gyerekek hétfőn nem mehetnek iskolába, az iskola vezetése a hatóságok utasítására, tájékoztatására vár.

A hét elején jelent meg a szombathelyi iskolákban a koronavírus, először a zeneiskolában és a Kanizsai Dorottya gimnáziumban Koronavírus: Egy pedagógus és egy diák is megfertőződött Szombathelyen 2020. September 09. 18:27 , a zeneiskolában le is állt a tanítás, miután a teljes tanári kart karanténba helyezték Karanténba helyezték a szombathelyi zeneiskola tanévnyitó értekezletén részt vett pedagógusait 2020. September 10. 12:52 .

Péntekre már a Nyitra utcai iskolában egy hatodikos gyereknél találtak fertőzést A szombathelyi Nyitra utcai iskolában is megjelent a koronavírus 2020. September 11. 11:11 , az egyik hatodik osztályt teljes létszámban karanténba helyezték, hat gyereken végeznek tesztet.

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton jelentette be Orbán bejelentése: október 1-től kötelező lesz lázat mérni belépéskor az iskolákban 2020. September 12. 10:33 , hogy október 1-től minden iskolában mérik a tanulók lázát belépéskor, egy esti nyilatkozatában Orbán a járványról az M1-en: lesz ez még több is 2020. September 12. 20:38 azt kérte, hogy mindenki tartsa be az alapszabályokat, és kijelentette, most nem kell lezárni az iskolákat, a szülők és a gyerekek sem akarják.

Szombaton egyébként 484 új fertőzöttet regisztráltak Egy kis csillapodás: mára 484 új fertőzött van 2020. September 13. 09:48 hazánkban, négy krónikus beteg elhunyt, az aktív fertőzöttek száma 7603 fő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet