Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Koronavírusból felgyógyultakat várnak véradásra

Több vérplazmára lenne szükség a fertőzöttek gyógyításához.

Az Országos Vérellátó Szolgálat közlemény

Kérünk mindenkit, aki bizonyítottan átesett koronavírus-fertőzésen, hogy mielőbb jelentkezzen mintavételre! Egyre több a plazmakezelésre szoruló beteg, ugyanakkor csökkent a jelentkező gyógyultak száma.

A jelenlegi donorszám – még többszöri plazmaadással – sem elégendő a drasztikusan növekvő igények kielégítéséhez. Kérjük, gondoljanak azokra a betegekre, akik most küzdenek a fertőzéssel és segítsenek, hogy kellő mennyiségű terápiás plazmakészítmény készülhessen!

Mintavételre minden véradáson lehet jelentkezni, előzetes bejelentkezés nem szükséges. Érkezéskor kérjük, jelezzék, hogy plazmadonornak jelentkeznek!

További információk az OVSZ honlapján találhatók:.

Országos Vérellátó Szolgálat

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra