Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Koronavírusos egy fertődi képviselő családja

Pozitív lett egy fertődi önkormányzati képviselő feleségének és gyermekének Covid-tesztje, ezért a polgármester azonnal lezáratta a hivatalt és tesztre vitte munkatársait.

Múlt héten szerdán volt testületi ülés Fertődön, előtte nap pedig bizottsági ülés. A képviselők nyilván tárgyaltak, beszéltek egymással és érintkeztek a hivatal dolgozóival is. Ezért is volt derült égből villámcsapás amikor kiderült: az egyik képviselő családtagjai elkapták a koronavírust. Információink szerint nincsenek súlyos tüneteik szerencsére, de hatósági karantént rendelt el náluk a tisztiorvosi szolgálat.

- Amint tudomást szereztem a helyzetről, intézkedtem. Azonnal lezárattam a hivatalt és alapos fertőtlenítést rendeltem el. Emellett a képviselőket és a velük kapcsolatba került összes hivatali dolgozót labortesztre vittem. Ennek ugyan még nincs meg az eredménye, de közben egy hét telt el, és egyikünknek sincsenek tünetei - tudtuk meg Bognár Zoltán polgármestertől, aki folyamatosan egyeztet a teendőkről és a biztonsági szabályokról a tisztifőorvossal is.

A fertődi hivatal egyelőre nem fogad ügyfeleket, s ez így marad addig, míg nincs meg mindenkinek a negatív teszteredménye. Halaszthatatlan ügyekben az ügyintéző maszkban és kesztyűben kimegy az utcára és ott beszél az ügyféllel. A hivatalban nem állt meg az élet, intézik a város életét, írják a pályázatokat - és naponta háromszor lázat mérnek. Biztos, ami biztos. De Bognár Zoltán polgármester megerősítette: minden munkatársa jól van, senki sem észlel magán koronavírusos tüneteket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Közélet

Tovább az oldalra