Tanársztrájk: a kőszegi zenepedagógusok is szolidarítanak

A Budaker Gusztáv Alapfokú Művészeti Iskola is kiáll amellett, hogy a sztrájk alapjog.

Az engedetlenségi mozgalmak után múlt héten több száz iskolában sztrájkolni kezdtek Ma több száz iskolában kezdenek sztrájkba a tanárok March 16. 07:36 a tanárok, köztük a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskolában, a Nagy Lajos Gimnáziumban Egyetlen gyerek ment be szerda reggel a szombathelyi Gothard Jenő iskolába March 16. 12:14 és a Neumann János Általános Iskolában is. A szombathelyi Neumann János Általános Iskola tanárai is kreatívan sztrájkolnak March 18. 13:04

Most pedig a kőszegi Budaker Gusztáv Alapfokú Művészeti Iskola zenepedagógusai is beálltak a sorba: ők "csak" szolidarítanak, ugyanis másik szakszervezethez tartoznak.

Tiltakoznak a kőszegi Budaker Gusztáv Alapfokú Művészeti Iskola zenepedagógusai
Olvasó

Így szól szolidaritási nyilatkozatuk:

„Mi, a kőszegi Budaker Gusztáv Alapfokú Művészeti Iskola zenepedagógusai tiltakozunk a kormány 36/2022. (II. 11.) számú rendelete ellen, amely a pedagógusok sztrájkhoz való jogát végképp ellehetetleníti.

A sztrájkjog alkotmányban rögzített állampolgári alapjog, melynek bármiféle korlátozása, vagy kijátszása törvénytelen és elfogadhatatlan.

Szolidaritást vállalunk azokkal a kollégákkal, akik az elmúlt hetekben emiatt polgári engedetlenségi akciókkal tiltakoztak, és azokkal is, akik csak ezután fogják ezt megtenni, – sőt azokkal is, akik bár egyetértenek, de nem mernek kiállni.

Mi ugyan másik szakszervezethez tartozunk, de támogatjuk a PSZ és a PDSZ által megfogalmazott követeléseket, melyek az egész oktatásügy /gyerekek, szülők, pedagógusok/ szempontjából alapvető fontosságúak.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet