Félmeztelen férfiak demonstráltak Kőszeg főterén

A közel 25 éve bezárt strand újranyitását követelték.

„Hőségriadó! Mikor lesz strandunk?” – ez állt a molinón, amivel a fürdőnadrágos férfiak a kőszegi főtéren demonstráltak még a múlt héten. Az eseményről az Összefogás Kőszegért Egyesület posztolt a Facebookon.

Forrás: Facebook / Összefogás Kőszegért Egyesület

A poszt alatti kommentek arról árulkodnak, hogy a kőszegiek tényleg hiányolják a strandot. Néhány közülük:

„De jó is lenne munka után ebben a melegben strandolni!!!!”

„A víz elfogyott, strand nem is volt...
De van stadion, térkő, meg látszatberuházás...”

„Mikor lesz strand? Sohaaaaa”

„Szégyen!!!! 2022-ben??”

Persze, vannak, akik szerint felesleges demonstrálni:

„Kb. 10 fürdőhelyet tudnék felsorolni Kőszeg 25 km-es körzetében, a páreuróstól a Sonnentherme-ig, tavakat és építetteket egyaránt.”

„Már tervbe van fog lenni.”

A demonstrálók most strandágyakat is raktak ki a főtérre, négy évvel ezelőtt pedig egy pancsoló emberrel demonstráltak Most éppen valami nagyon furcsa dolog történik a kőszegi Fő téren 2018. May 12. 12:15 a strand felújításáért és megnyitásáért.

Forrás: Facebook / Összefogás Kőszegért Egyesület

Tavaly pedig a város helységnévtáblájára írták ki, Fürödni tilos! - hirdeti egy matrica Kőszeg helységnévtábláján 2021. July 09. 07:25 hogy: „Fürödni tilos!”

Kőszegen egyébként 22 éve nincs strand. 1999-ben, Básthy Tamás polgármester (a jelenlegi polgármester, Básthy Bála édesapja) idején zárták be.

A bezárást azzal indokolták, hogy a városnak nincs pénze a tisztiorvosi szolgálat által előírt vízforgató berendezés felszerelésére. Azóta többször felröppent a hír, Lehet, hogy mégis lesz Kőszegnek strandja? 2018. April 18. 08:22 hogy mégis lesz valami a strandból, és a vele együtt bezárt kempingből, de semmi sem történt.

Kőszegi strand
Olvasónk 2015-ös galériája.
Olvasó

A 20 ezer négyzetméteres terület a medencékkel és a kiszolgáló épületekkel együtt 1999 óta az enyészeté. 2015-ben egy kőszegi olvasónk járta körbe Az ékszerdoboz újabb lepusztult része: a kőszegi strand és kemping 2015. July 19. 12:03 és készített képeket a standról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet