Közel kétszer annyian nézték a Keresztanyut, mint Kasza Tibi vetélkedőjét

De végül egyik kereskedelmi tévé sem örülhetett igazán. Ezeket néztük a legtöbben a múlt héten.

A múlt hét tévés szempontból azért bizonyult különlegesnek, mivel az RTL klub a Keresztanyu negyedik, egyben utolsó évadának elindításával belekezdett az őszi szezonba. Igen, július végén.

Mivel a makkosszállásiak élete mindig is népszerű volt, így arra lehetett számítani, hogy a nagy visszatéréssel most is kiüti a nézettség a plafont az RTL klub esetében.

Nos, eddig úgy néz ki, a kezdeti sikerek után elmúlni látszik a Keresztanyu nagy nézettsége. Az első hét alapján az a tendencia látszik kialakulni, mint amit egy éve is láthattunk: az évadnyitó után folyamatosan esik a széria nézettsége.

A Keresztanyu most is a tavalyi számait hozza
RTL Magyarország

A hétfői 19%-os kezdés hamar elolvadni látszott a hét végére, pénteken ez a szám ugyanis már 13,9%-ra apadt . Bár drasztikusnak tűnik a csökkenés, ha megnézzük a tavaly számokat, szinte pontosan ugyanilyen adatokat találhatunk azzal a különbséggel, hogy akkor a hét végén már a TV2-es Szerencsekerék le tudta nyomni az RTL-es szériát.

Az RTL megmentője: a TV2

Most viszont ez a helyzet nem áll fent. A TV2 nyári műsorrendjének fő programja, a Pénzt vagy éveket! ugyanis annyira gyengén muzsikál, hogy a közelébe sem ért az RTL-es konkurens műsornak. A Kasza Tibi által vezetett sztáros vetélkedő nemcsak, hogy minden nap gyengén (10% közelében) teljesített, a heti átlaga is 10,5% volt , míg ezzel szemben a Keresztanyu 15,5%-ot ért el ebben a kategóriában.

Az este további részében sem jobb a TV2 helyzete: a Mi kis falunk ismétlése is vitte a napi sorozat lendületét, és minden nap alulmaradt a vele szemben futó Ninja Warrior Hungary ismétlése. (Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy valószínűleg pont emiatt változtatta meg tegnaptól a TV2 az esti műsorstruktúráját, melyben a Ninja Warrior helyett már a Rejtélyek az Alpokban című sorozat látható)

Nem vált be Kasza Tibi visszatérő vetélkedője
TV2 Csoport

A TV2 mindössze a hírműsorok tekintetében bizonyult sikeresebbnek az RTL-nél, ott hétből hatszor tudtak diadalmaskodni Erős Antóniáékkal szemben, míg a magazinműsorok tekintetében a Fókusz minden nap legyőzte a Tények Pluszt , igaz, többnyire nagyon kicsi különbséggel.

Ami pedig a hétvégét illeti: mindkét este mind az RTL, mind a TV2 nézettsége bedőlt, mindkét csatorna napi átlaga 10% alatt maradt , de végül – kis különbség mellett – a szombatot az RTL, a vasárnapot pedig a TV2 tudhatta a magáénak.

A hét legnézettebje a Formula 1 lett
f1fanatic.co.uk

Említésre méltó még a hétvégi Formula 1-es Magyar Nagydíj is, amely a 18-49 évesek körében a legnézettebb heti műsor lett. A futamot a korosztály 32,3%-a (ez nagyjából 334 ezer embert jelent), míg az időmérőt 22,6%-a (193 ezer) követte. Az M4 Sport emellett a héten a TOP30 legnézettebb műsor között képviselteti magát olyan sporteseményekkel, mint a szerdai Fradi BL-selejtező , vagy a vasárnapi FTC – Puskás Akadémia mérkőzés közvetítése.

A hetet mindezeket egybevéve az RTL klub nyerte a 11,6%-os heti átlagával, míg a második A TV2 lett 9,2%-kal.

Bár az őszi szezon már beindult, fontos hozzátenni, hogy még mindig uborkaszezon van, vagyis nincs sok néző a tévé előtt, ezért ezeket a számokat még nem érdemes komolyan figyelembe venni, pláne úgy, hogy a TV2 csak jövő héten a Város vs Vidékkel indítja el az őszi tévés szezonját. Ezzel pedig az idei őszi, vérre menő küzdelem is kezdetét veszi, mi pedig figyeljük majd, melyik műsorra, vagy épp sorozatra lesznek kíváncsiak a következő hónapokban.

Az adatok nem a líneáris nézettségi adatokat tartalmazzák, a cikkben szereplő adatok a 18-49-es korosztályra vonatkoznak, kivéve, ahol azt nem jelöltük külön.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra