Hamarosan kiderül, hogy megemelik-e a szombathelyi polgármester fizetését

Itt a januári szombathelyi közgyűlés, kastély-üggyel, útfelújítással, béremeléssel.

Hát, nem ez lesz az legizgalmasabb közgyűlés - sóhajtott fel az egyik városvezető egy megbeszélésen, amikor szóba került a januári ülés napirendje.

Persze, tudjuk, nincs olyan, hogy unalmas közgyűlés, a képviselők ilyenkor indokolják meg képviselői létezésüket, legalábbis sok energiát tesznek bele ebbe. Mivel alig két hónap van hátra az országgyűlési választásokig, biztosan lesz némi kampányszaga az ülésnek, habár az elmúlt években nem volt olyan, hogy kampányszünet, de mindent lehet még fokozni.

Mészáros D. Zsolt

A mai közgyűlés napirendjén valóban kevés ügy van, összesen tíz, és tényleg nincs olyan, ami igazán felnyomná az adrenalinszintet. Néhányról már írtunk, így például arról, hogy Nemény András polgármester nem akarja, hogy felemeljék a fizetését A szombathelyi közgyűlés nem emeli meg a polgármester fizetését, hiába kéri ezt a kormány January 20. 18:49 . A kulturális intézmények és gazdasági társaságok vezetőinek bérét viszont megemelik Alaposan megemelik néhány szombathelyi intézményvezető fizetését January 25. 07:31 , ennek költségeit az állam fizeti.

Írtunk arról is, hogy önkormányzati bérlakások épülhetnek Önkormányzati bérlakások épülhetnek az egykori szombathelyi Szabadidőközpont területén January 25. 16:06 az egykori szombathelyi Szabadidőközpont területén, hogy elveszített Elveszített egy útfelújítási pályázatot Szombathely önkormányzata, de indulnak egy másikon January 26. 20:48 egy útfelújítási pályázatot Szombathely önkormányzata, de indulnak egy másikon, és hogy valószínűleg mégiscsak megmenthető Mégiscsak megmenthető a szombathelyi Gothard-kastély? January 26. 14:49 a szombathelyi Gothard-kastély.

Ezeken kívül a napirenden szerepel még a tavalyi költségvetés utolsó módosítása, a város önkéntes koncepciója, és a végén megválasztják az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság tagjait.

Ennyi, de hogy estig eltart, az ülés, abban biztosak vagyunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet