Az új kormánynak akar üzenni a szombathelyi közgyűlés csütörtökön

Három nappal a választások előtt. Izgalmas lesz.

Ha nem lenne hét végén országgyűlési választás, ez lenne az év legunalmasabb közgyűlése - hangzott el nemrég egy háttérbeszélgetésen. De vasárnap választás lesz, így nem valószínű, hogy unalomba fullad a szombathelyi képviselők menetrend szerinti dzsemborija.

Az biztos, hogy a helyi politikusok nem hagyják ki a lehetőséget, hogy nyilvánosság előtt felszólalhatnak, így az ülés eleje eléggé kampányszagúnak ígérkezik. Hogy ez mennyire nyújtja el az ülést, még nem tudjuk, de az utóbbi hónapokban megszokottá vált, hogy az ebédszünetig csak a politikai ügyekről van szó, a tényleges munkát délután kezdik el.

Persze, ez nem törvényszerű, bármikor el tudják húzni estig, de talán a kötelességtudat erősebb lesz.

Mészáros D. Zsolt

Igaz, rögtön az első, tényleges napirendi pont is politikáról szól, az előterjesztés szerint a közgyűlés csatlakozik "Az új kormány adja vissza az önkormányzatok önállóságát, bevételeit és hagyja dolgozni őket" March 25. 07:16 ahhoz a petícióhoz, amit a Magyar Önkormányzatok Szövetsége fogalmazott meg. És amit a választások után felálló új kormánynak címeznek. Ennek lényeg, hogy a kormány adja vissza az önkormányzatok önállóságát, bevételeit és hagyja dolgozni őket.

Ebből biztosan lesz némi vita, de valószínű, hogy a többség megszavazza majd.

Tárgyalják az önkormányzati cégek üzleti terveit és egyéb ügyeit, majd fejlesztéseket néznek meg. Köztük a Ferenczy utca folytatásának megépítését, amit már el is kezdtek, méghozzá hatalmas kalapálással Ha nem tudná, mi az a nagy kalapálás Szombathelyen, mi elmondjuk March 25. 11:40 . A másik ügy a Gothard-kastély állagmegóvása Mégiscsak megmenthető a szombathelyi Gothard-kastély? January 26. 14:49 lesz, ami további egyeztetéseket igényel.

Módosítják a távhőszolgáltatásról szóló rendeletet, de csak a törvényváltozás miatt, a szolgáltatásra ez nincs hatással. És nagyjából ennyi.

Politikai vita nélkül akár délre végezhetnének is, de biztos, hogy estig eltart az ülés. Mi élőképben közvetítjük, a fontosabb ügyeket pedig meg is írjuk.

Kezdés csütörtök reggel 9 órakor.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet