Ingyenes parkoló lesz a szombathelyi kórházzal szemben

De csak akkor, ha elkészülnek az orvosi rendelők. Szigorúbban bírságolnak a közterületi piálásért, sok pénzt ígérnek az utakra. Közgyűlési előzetesünk.

Szokatlan dolognak leszünk szem- és fültanúi holnap, egy hónappal az előző közgyűlés Parkoló épül Oladon, lesz pápaszobor, volt kis menekültezés is a közgyűlésben 2016. September 15. 08:29 után ismét üléseznek a szombathelyi képviselők. Ez azért szokatlan, mert 2014 óta alaphelyzetben kéthavonta tartanak ülést, következőre karácsony előttig biztosan várnunk kell majd.

Jó sok pénzt ígérnek útfelújításokra

Az elmúlt egy hónapban nem sok ügy torlódott fel, ami főleg annak köszönhető, hogy a kormány és az országgyűlés egyre inkább ellehetetleníteni az önkormányzatokat, lassan alig marad olyan ügy, amiben helyben dönthetnek. Alakul szépen vissza a Kádár-korszak kézivezérléses közigazgatása.

A csütörtöki ülés elején beszámolót hallgatnak meg az október 2-i kvótanépszavazásról Érvénytelen a népszavazás, országosan 39,72 százalék a részvétel 2016. October 02. 19:55 , arról is, hogy Vas megyében 49,35, Szombathelyen 43,78 százalék volt az érvényes szavazatok aránya, tehát itt sem volt eredményes a népszavazás, de valamivel többen szavaztak, mint az országos átlag (41,32 százalék).

Döntenek arról, hogy a következő években több pénzt fordítanak útfelújításokra. 2017-ben 500 millió, 2018-ban egymilliárd, 2019-ben 1,5 milliárd forint lesz ez az összeg.

Ingyen parkoló, de csak egy ideig

Részleteiben is megtárgyalják a kórházzal szemközti, a volt városi strand területére tervezett orvosi rendelők elképzelését Új orvosi rendelők lesznek a szombathelyi kórház mellett 2016. June 07. 19:18 . Például azt, hogy 125 darab parkolót alakítanak ott ki, amiket a rendelésekre érkezők ingyen használhatnak majd, de egy alkalommal maximum három óra időtartamban.

Az új egészségügyi központ látványtervei
Az új egészségügyi központ látványtervei
Forrás: szombathely.hu

És azt is, hogy a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. 2017. március 31-ig átköltözik az Aréna Savaria épületébe.

Meghallgatják az idei Savaria karnevál beszámolóját 300 kilométernyi kábel és több ezer jó kedvű látogató - értékelték az idei Karnevált 2016. October 05. 20:09 is, amiből kiderül, hogy az idei szervezőnek, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft-nek 46,6 milliója volt a karneválra, ebből 22,3 milliót adott a város. Minden számlát kifizettek, tartozásuk nincs, és a közgyűlés várhatóan kijelenti, hogy a jövőre is ugyanekkora összeggel támogatja a karnevált.

30 ezres bírság, ha buszmegállóban kortyintunk

Szigorítják a közterületi szabályokat, ha a képviselők elfogadják, a jövőben szabálysértésnek számít, ha valaki a buszmegállókban, a játszótereken, vagy azok ötméteres körzetében szeszesitalt iszik vagy dohányzik. Aki ezt mégis megteszi, 30 ezres bírságra számíthat.

Hosszú idő, és a közgyűlésben többször elutasított javaslatok A fideszes többség nem engedte, hogy újratárgyalják az 1-es busz menetrendjét 2016. February 25. 12:37 után foglalkoznak a helyijáratos buszok menetrendjével, és várhatóan orvosolják a legutóbbi módosítás után tapasztalt hiányosságokat. De csak január 1-től. A részletekre később még visszatérünk.

A sokat emlegetett városmakett makettjét október elején megnézték, és úgy döntöttek, érdemes megcsinálni, erre megbízást is adtak. A tervek szerint a Fő téren, a szökőkút mellett helyezik majd el. 30 millióba kerül 30 millióból lesz két méter átmérőjű városmakett a szombathelyi Fő téren 2016. April 23. 16:39 , és így néz ki majd:

A városmakett
Forrás: szombathely.hu

Persze, lesz néhány másik ügy is, a nyilvános ülés napirendjén 27 pont szerepel. A közgyűlés reggel kilenckor kezdődik, mi a szokott módokon, online tudósítással és élőképpel is közvetítjük majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet