Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hiába van rendkívüli helyzet és részben lezárva a szombathelyi KRESZ-park, túlcsordulnak a köztéri kukák

A hulladéktárolók környéke is szemetes, nem csak a padoké.

Zárva a KRESZ-pálya, kijárási korlátozás van, mégis állandóan tele vannak a szemetesek - hívta fel a figyelmünket olvasónk.

Kresz-Park kukák
Kiss Tamás

Elmentünk, és körülnéztünk. Tény, hogy elég szemetes a padok és a kukák környéke, és két, a víztoronyhoz közeli hulladéktároló valóban csordultig tele szeméttel.

Kresz-Park kukák
Kiss Tamás

Gyors helyszínelésünk eredménye szerint viszont nem biztos, hogy csak a járókelők hagyják ott a szemetet - legalábbis a víztorony közeli kukákban. Javában zajlik ugyanis a víztorony és környékének felújítása, a park egy része kordonnal van lezárva, erős a gyanú, hogy a munkások hordják a kukákba a hulladékot. Annál is inkább, mert olyan ételdobozokat is láttunk, amikben az ebédet szállítják ki a futárok.

Kresz-Park kukák
Kiss Tamás

A helyszínen azt is megtudtuk, hogy - mivel zárva a pálya - hetente csak egyszer ürítik a kukákat.

Tavaly szeptemberben írtunk arról Csordultig vannak időnként a köztéri hulladékgyűjtők Szombathelyen 2019. September 21. 07:03 , hogy a köztéri hulladékgyűjtők ürítésének gyakoriságát az önkormányzattal kötött szerződés szabályozza. Akkori információink szerint az idegenforgalmi szempontból kiemelt és a magas gyalogosforgalmú területeken naponta, a város többi részén heti egy-három alkalommal ürítik a lábon álló kukák tartalmát.

Kresz-Park kukák
Kiss Tamás

A mostani helyzet mindenképpen különleges, hiszen kijárási tilalom van, de közben dolgoznak a parkban. Ha tehetünk egy javaslatot, forduljanak a választókerület képviselőjéhez, ő segíthet.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra