Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egy kis nyírségi Kft-re bízták, hogy beszedje a szemétdíjat az egész országban

Több mint 30 milliárd forint közpénzt költenek a saját maguk okozta káosz megszüntetésére.

Tavaly év végén közösen 7,6 milliárd forintos keretet nyert el a kukaholdingként ismert NHKV közbeszerzési pályázatán a négyfős Pepp and Cars Kft., a Díjbeszedő Zrt-vel közösen. A kis céget azzal bízták meg, hogy hajtsa be a késedelmes számlázás miatt elmaradt hulladékszállítási díjakat az egész országban – idézi fel a 24.hu .

Forrás: mullex.hu

Azért is érdekes az ügy, mert a rezsicsökkentés jegyében létrehozott központi NHKV erre nem képes, pedig 160 alkalmazottja van, a cégnek Garancsi István üzlettársai 700 millió forintért szállítottak le egy számlázási és nyilvántartási szoftvert. Eközben a Pepp and Cars Kft-nek 2016-ban még csupán 19 milliós forgalma volt, és alapvetően élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozott a Nyíregyháza közelében fekvő Balkányban.

A Pepp and Cars elérhetőségeként feltüntetett mobilszámon nem a vállalkozás mostani, hanem a régi tulajdonosa jelentkezik. A férfi a 24.hu-nak azt állította, hogy már 10 éve eladta az üzletrészét, és azóta semmi köze nincs a cég tevékenységéhez. Érthetetlen, hogy az állami holding miért gondolta úgy, hogy egy kicsi, ismeretlen cég meg tudna birkózni azzal a feladattal, amivel a holding nem képes.

A Pepp and Cars végül egy áttekinthetetlen céghálót hozott létre, alvállalkozókat vett fel, az alvállalkozók pedig további alvállalkozókat szerveztek be.

Vagyis az eredmény az lett, hogy ismeretlen kft.-k, bt.-k, egyéni vállalkozások kezébe került az NHKV Zrt. több százezer ügyfelének sok személyes adata és esetleges pénztartozása.

A 24.hu információi szerint az NHKV-nál eleve nem sok reményt fűztek a díjhátralékok gazdaságos beszedéséhez.

Ami nem meglepő, hiszen nagyon sokan hónapokkal később, vagy egyáltalán nem kaptak számlát, és a modernebb fizetési módokat sem fogadja el Nem elég, hogy késnek a hulladékszállítási számlák, csak a régi módszerekkel lehet fizetni 2018. September 22. 07:37 az új, milliárdokból összerakott rendszer. Október végén 116 településen leállt már a szolgáltatás 116 településen leáll péntektől a hulladékszállítás, az állami központ nem fizeti ki az elvégzett munkát 2018. October 26. 07:39 , mert a központ nem fizette ki az elvégzett munka ellenértékét, a kormány a helyi, önkormányzati tulajdonú szolgáltató cég vezetőit hibáztatta A hulladékszállító cég vezetőit akarja büntetni a központosítás okozta káosz miatt a kormány 2018. November 05. 19:09 .

Közben azért több mint 26 milliárd forintot 26,4 milliárd forintot ad a kormány a hulladékkáosz megoldására 2018. October 31. 10:56 csoportosított át az NHKV-nak, hogy megszüntessék a káoszt, amit saját maguk okoztak.

Ha nem lesz gyors megoldás, a káosz eléri Szombathelyt is, amit a SZOVA és a városi költségvetés fog megsínyleni, keményen.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra