Egy horrorfilm díszletei közé pottyanhatunk a volt molnaszecsődi laktanyában

Húsz éve zárták be, most évente szerveznek laktanya-látogatásokat.

A hetvenes években helyezték üzembe a molnaszecsődi katonai radarállomást, ahonnan az Európa felett repülő NATO-repülőgépeket figyelték. A laktanyában főleg vasi sorkatonák szolgáltak, köztük az alábbi videó készítője is.

A laktanyát mintegy húsz éve bezárták, jó darabig állami tulajdon volt, de senki sem gondozta. Aztán az önkormányzat kapta meg, öt évvel ezelőtt Ilyen lett a molnaszecsődi laktanya 16 év után 2014. January 11. 08:47 még értékesíteni akarták, de ez eddig sikertelen volt.

A molnaszecsődi laktanya
Luigi

Az egykori laktanya állapota siralmas, a mozdítható dolgokat ellopták, az épületek lassan összedőlnek. Viszont sok egykori hivatásos és sorkatonának vannak ide kötődő emlékei, ezért pár éve elkezdtek laktanya-látogatási napokat szervezni.

Ezek annyira sikeresek lettek, hogy mára már kis fesztivállá nőtték ki magukat, büfével, gulyáságyúval, koncertekkel. És már nem csak a volt katonák érkeznek, hanem a gyerekeik, családtagjaik is, így találkozási pont is lett.

Az alábbi videót Kozma Gábor volt sorkatona osztotta meg a Facebookon:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Múltbanéző