A Csillag születik harmadik szériájának győztese lép fel a Szombathelyi Székesegyházban

A Savaria Karnevál első estéjén.

Augusztus 24-én, csütörtökön este fél 9-kor, a Savaria Karnevál hivatalos megnyitója után lép fel a Szombathelyi Székesegyházban László Attila, Fonogram-díjas erdélyi magyar énekes, a Csillag születik harmadik szériájának győztese.

Szombathelyi Egyházmegye

László Attila a székelyföldi Kézdivásárhelyen született 1996. október 18-án idősebb László Attila és Boros Éva gyermekeként, testvére nincs. Már kiskorában érdeklődött a zene iránt, ezért szülei tízéves korától zongorázni taníttatták. Orgonán játszani a helyi templom kántora tanította meg.

2010-ben jelentkezett az akkor első ízben, a kézdivásárhelyi vigadóban megrendezett Erdély Hangja című tehetségkutató versenyre, ahol a 165 induló közül a harmadik fordulóig jutott el, ám a döntőbe nem került be.

Néhány hónappal később, 2011 tavaszán benevezett az RTL Klub által rendezett tehetségkutató műsorba, a Csillag születikbe. A válogatókon túljutva – a legjobb 24 előadó között – Máté Péter Most élsz! című dalát adta elő, amellyel bejutott a nyolc közé.

A következő fordulókban Demjén Ferenc Várj, míg felkel majd a Nap című számát énekelte el, utána a Rómeó és Júlia című musicalből a Lehetsz királyt adta elő, majd Tabáni István Gyönyörű szép című dalát választotta, a legjobb négy közé pedig a Bergendy-együttestől a Mindig ugyanúgy és Charlie-tól a Könnyű álmot hozzon az éj eléneklése juttatta be.

A június 4-én megtartott fináléban előbb Balázs Fecóval közösen a Korál együttes Hazafelé című számát adta elő, majd – már egyedül – Máté Pétertől a Zene nélkül mit érek ént énekelte el, és – bár a zsűri nem neki adta a legtöbb pontot – a közönség szavazatainak köszönhetően ő nyerte meg a versenyt, valamint a vele járó fődíjat.

Első albuma – a verseny egyik jutalmaként – 2012 tavaszán jelent meg Ezer szív együtt dobban címmel, melyen Dandó Zoltán, Krenyiczki Ervin, Kovács Enikő és Závodi Gábor új szerzeményeit adja elő. Ugyanebben az évben, április 17-én kapta meg a magyar állampolgárságot. A középiskolát Magyarországon végezte el, az érettségi vizsgát követően három évig a Kőbányai Zenei Stúdió zongora szakára járt. Szigetszentmiklóson él. (Wikipedia)

Jegyek a koncertre a Püspöki Palotában kialakított Látogatóközpontban vásárolhatók 3.500 forintos áron, keddtől 9 és 17 óra között.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló