Lehet-e jegyet váltani a buszon? Hol van az új menetrend? – Elindult a Blaguss GYIK-oldala

Ahogy arról lapunk már több alkalommal beszámolt, január 1-től Szombathely szolgáltatót vált Bebukta a Volán Szombathelyt – Januártól a Blaguss fogja üzemeltetni a helyijáratokat 2021. June 18. 19:19 : ettől a naptól kezdve már nem a Volánbusz működteti a város helyi járatait, hanem az osztrák-magyar Blaguss Agora Hungary Kft.

Ez számos változással jár, a járművektől „Elhoztuk a 21. századot” – Bemutatták, milyen buszok járnak Szombathelyen január 1-től 2021. June 30. 11:20 kezdve a menetrenden Nemcsak a menetrend, de a buszjáratok is megváltoznak Szombathelyen 2021. October 22. 10:52 át a járatok útvonaláig Nemcsak a menetrend, de a buszjáratok is megváltoznak Szombathelyen 2021. October 22. 10:52 . Ezeknek egy részével részletesen foglalkoztunk, de bizonyára még így is számos kérdés megfogalmazódik az utasokban.

Távozóban Szombathelyről a Volánbusz
Józing Antal

Ezeknek igyekezett most elébe menni a cég és elindította a Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) oldalt, ahol jó eséllyel választ kapunk a kérdéseinkre, aztán az vagy tetszik, vagy nem.

Néhányat önkényesen kiragadunk.

Elfogadják a 2021-ben vásárolt gyűjtőjegyet?

Nem, a visszaváltással kapcsolatban kérjük, keresse a jelenlegi szolgáltatót.

Elfogadják a 2021-ben vásárolt vonaljegyet?

Nem, a visszaváltással kapcsolatban kérjük, keresse a jelenlegi szolgáltatót.

Elfogadják a decemberben vásárolt bérleteket?

Igen, január 5-ig a decemberi bérletek járatainkon utazásra felhasználhatóak. A mobilapplikációban vásárolt bérletek január 5-ig érvényesek.

Hol tudok majd jegyet, bérletet venni?

Legegyszerűbben a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban, egyszerűen, gyorsan és készpénzmentesen! További információ hamarosan. Személyesen pénztárunkban és partnereinknél (további információ hamarosan), valamint jegykiadó automatáinkból bankkártya segítségével. Az autóbuszokon elhelyezett jegykiadó automata segítségével bankkártyával vonaljegyet, kedvezményes vonaljegyet, gyermek vonaljegyet, valamint napijegyet lehet vásárolni. Autóbuszvezetőinknél jegy és bérlet nem vásárolható.

Hol találok a városban jegyautomatát?

Automatáink az Éhen Gyula téren, az Órásháznál, illetve a Városháza megállóhelyen kerülnek elhelyezésre, ahol a nap 24 órájában bankkártyával megvásárolhatók az utazáshoz szükséges jegyek és bérletek. Ezeken kívül minden autóbuszunk felszerelésre kerül fedélzeti automatával, ahol utasaink menetjegyet vagy napijegyet válthatnak – a fedélzeti automaták csak érintéses fizetésre alkalmas bankkártyát fogadnak el!

Érkezik a Blaguss
Mészáros D. Zsolt

Hol találok vonalhálózati térképet?

Hamarosan honlapunkon, illetve a menetrendeket tartalmazó kiadványban megtalálják leendő utasaink az autóbuszvonalakat, megállóhelyeket tartalmazó térképet.

Hogyan változik a menetrend?

A változásokról készített összefoglalónkat itt találja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos