Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kaczynski pártja egyelőre megfúrta Orbán Viktor álmát, az EP erős szélsőjobbos frakcióját

A lengyel Jog is Igazság (PiS) mégis inkább marad az Európai Konzervatívok és Reformerek EP-frakciójában.

Nemrég írtunk arról A Fidesz egy kibővített szélsőjobbos frakcióhoz csatlakozik az Európai parlamentben 2021. December 01. 12:13 , hogy a Fidesz egy kibővített szélsőjobbos frakcióhoz csatlakozik az Európai parlamentben, és ezt várhatóan szombaton jelentik be.

Az akkori hírek szerint a 2019-ben alakult, szélsőjobbos-euroszkeptikus Identitás és Demokrácia frakcióba ül át a Fidesz 12 képviselője, a Kaczynski-féle lengyel Jog és Igazságosság (PiS) 24, a szintén lengyel Partia Republikanska három politikusa, valamint a spanyol Vox párt négy képviselője.

Az Identitás és Demokrácia frakciót jelenleg a Matteo Salvini féle olasz Liga, az osztrák Szabadságpárt, Marine Le Pen Nemzeti Tömörülése és a német AfD képviselői alkotják.

Jaroslaw Kaczynski és Orbán Viktor tavaly Varsóban
Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Az olaszországi La Repubblica azonban azt írja, hogy Matteo Salvini lemondta a formálódó szélsőjobboldal egységesítéséről szóló szombati találkozót, mert a lengyel kormánypárt, a PiS mégsem akar csatlakozni, és továbbra is a konzervatív ECR-ben maradnának, melynek alapító tagjai - fedezte fel a mérce.hu .

A PiS képviselőcsoportjának 24 tagja nélkül viszont értelmét vesztené Salviniék kezdeményezése.

Közben az atv.hu megkereste Nován Katalin családügyi minisztert, aki arra a kérdésre, hogy a német AfD-vel közös frakcióba kerül-e majd a Fidesz, úgy válaszolt: „ a más tartalmú ellentétes híresztelésekkel szemben biztosíthatok mindenkit arról, hogy a Fidesz csak demokrata konzervatív pártokkal fog a jövőben is együttműködni. Célunk, hogy a nemzeti érzelmű, szabadságpárti, bevándorlásellenes, a hagyományos családi értékeket tisztelő embereknek minél erősebb képviselete legyen az európai döntéseknél” .

A Fidesz európai parlamenti képviselői az Európai Néppártból történt távozása Véget ért a kint is vagyok, bent is vagyok szappanopera, Orbán Viktor és az Európai Néppárt is megkönnyebbült 2021. March 03. 18:50 óta a függetlenek között ülnek az EP-ben, a magyar kormánypárt pedig nem tartozik egyik európai gyűjtőpártba sem. Orbán Viktor és pártja már korábban is a szélsőjobbosok és a populisták között kereste új szövetségeseit, és keresi ma is.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet