Vas megyében nincs hiány buszvezetőkből – válaszolta kérdésünkre a Volánbusz

Van olyan megye, ahol járatok maradnak ki a munkaerőhiány miatt. De Szombathelyre is keresnek autóbuszsofőrt.

„Tájékoztatjuk, hogy Vas megyében jelenleg minimális az autóbusz-vezetői létszámhiány, járatkimaradások nem fordultak elő. Az autóbuszvezetők utánpótlása a jelenlegi létszám fenntartásához elegendő” – válaszolta lapunk kérdésére a Volánbusz.

A kérdést azért tettük fel, mert a hírek szerint az ország több részén hiány van buszsofőrökből. A 444.hu kedden számolt be arról, hogy Komárom-Esztergom megyében járatok maradnak ki azért, mert nincs elég buszsofőr.

Az egész országban keresnek buszsofőröket.
Instagram/Volánbusz

A lap több olvasója is arról számolt be, hogy a járatok kimaradásáról nem kapnak információt, és sokan órákra az állomáson rekednek. Egy olvasó panaszlevelére a Volánbusz azt írta, mielőtt buszra száll, hívja fel őket, akkor meg tudják mondani, hogy indul-e a járat vagy sem.

A Telex érdeklődésére a Volánbusz közölte, átszervezésekkel, más térségekből átcsoportosított buszvezetőkkel csökkentették a kimaradó járatok számát, és az iskolakezdésig további beavatkozásokat terveznek.

Hozzátették, idén bővült a létszám, kiemelt toborzást végeznek. „A megfelelő utánpótlás biztosítása érdekében tanfolyamos autóbusz-vezetőket is foglalkoztatunk, a képzés költségeit tanulmányi szerződéssel biztosítjuk” – írták.

Megnéztük a Volánbusz oldalán az álláshirdetéseket. Jelenleg az egész ország területén 33 autóbusz-vezetőt keresnek, Vas megyében egyet, Szombathelyre. De felvétel van autószerelőkből, karosszérialakatosokból, forgalmistákból, irodai dolgozókból is.

Vas megyében a már említett buszvezető állás mellett keresnek autószerelőt és karosszérialakatost Szombathelyre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság